puzzle

Ge en gåva

Ditt bidrag gör stor skillnad

Din gåva kommer att användas till kampanjer och församlingsplanteringar på olika onådda platser i världen. Genom vårt arbete når vi ständigt nya människor med det frigörande budskapet om Jesus Kristus.

Swish
123-412 30 89

Plusgiro
13 92 21-6

Bankgiro
5831-6910

Swisha en gåva

swishqr

Vill du vara med och ge hundra?

Att ge hundra kan vara ett uttryck för att bokstavligen ge allt. Att ge 100%. Men det kan också betyda mer bildligt att man satsar lite mer än man brukar. Hundra kan syfta på en summa pengar, men det kan också syfta till ett antal personer. Vi har alla olika ekonomiska förutsättningar, men att ge hundra kronor är för de allra flesta inte en stor uppoffring. Även för den som har det knapert så kan 100kr vara en summa man kan sträcka sig mot. Och det fina är att hundra kronor gör skillnad. Framför allt om vi är många som ”ger hundra”. Om vi kan få hundra personer att teckna sig för ett autogiro på 100 kr i månaden så räcker de pengarna för att hålla fem nationella missionärer i Asien igång heltid varje månad! Det är en väldig massa förvandlade liv och planterade församlingar. Vill du vara med och ge hundra?

Majas missionsfond

Maja Bertilsson
1998 09 16 – 2021 12 28

Hela världen fick plats i hennes hjärta

Maja Bertilsson är en person som jag skulle säga var helt unik. Jag tror inte jag känner någon annan människa, eller ens har träffat någon som hade så många vänskapsrelationer. Precis överallt. Och det var inte glättigt och ytligt, utan hon var en verklig vän med många. Maja såg människor som få och rörde sig lika naturligt med människor i alla generationer. Men inte bara generationsgränser korsade hon utan också nationsgränser. Människor från de mest skilda kulturer och folkgrupper blev föremål för Guds rika kärlek genom Maja. Hon älskade ovillkorligt och självuppoffrande för att hon själv blivit drabbad av Jesu totalt livsförvandlade kärlek. Nationerna måste nås och Maja levde i denna kallelse fullt ut. Under sina blotta 23 år här på jorden hann hon med att både jobba som barn- och ungdomsledare, vara med och plantera församlingar i både Afrika och Sverige samt vinna människor för Jesus både lokalt och till jordens yttersta gräns som förkunnare i Gå ut mission.

Under två års tid gick hon våra två folkhögskoleutbildningar och jag fick möjlighet att lära känna henne både i egenskap som lärare och personlig mentor till Maja. Under dessa år fick jag se en ung kvinna som trots många utmaningar och tuffa perioder, aldrig tappade modet. Var hon fick sin styrka ifrån var så tydligt, och oavsett vilka prövningar hon själv gick igenom fanns det alltid kraft och glädje från Himlen över till andra.

Hon fortsatte efter utbildningsåren med ideellt engagemang i organisationen vid sidan av sin deltidsanställning i Missionskyrkan i Nässjö som ungdomsledare. Många gånger blev jag utmanad av Gud i mina möten med Maja. Hon bubblade över om Jesus överallt och troligtvis finns det inte enda Nässjöbo som Maja råkat komma i närheten av som inte fått höra om Guds oändliga kärlek! Varje vecka var det någon ny person som precis valt att öppna upp sig, velat höra mer, önskade få följa med till kyrkan, vill få förbön etc. Åh, vad det gladde och sporrade mig. När jag nu tänker tillbaka på många sådana tillfällen blir jag både fylld med tacksamhet och påmind om mitt fortsatta uppdrag, jag som är kvar ett tag till. Och kanske blir på något sätt detta Majas sista hälsning eller predikan till oss om du så vill; livet är kort, tiden är dyrbar. Låt oss gå ut och slutföra uppdraget nu, för vi vet inte hur lång tid vi har kvar.

Styrelsen i Gå ut Mission har beslutat att upprätta en fond till minne av Maja. ”Majas missionsfond” ska användas i hennes anda till stöd för unga missionärer och uppmuntran till kvinnliga evangelister. Organisationen har satt av en större summa som grundplåt och kommer att ta emot ansökningar löpande från och med andra kvartalet 2022. För dig som önskar att sätta in en gåva till fonden för att hedra Majas minne gör du det via Swish 123 412 30 89 eller på våra ordinarie konton och märker gåvan ”Majas missionsfond”.

Jonas Andersson
Missionsdirektor

Majas Missionsfond
Maja Bertilsson Afrika familj
Maja Bertilsson predikan

Ansökan om resestipendie ur Majas missionsfond

Testamentering

Genom att nämna Gå Ut Mission i ditt testamente kan du vara del i vårt fortsatta arbete. Ditt arv kan bidra till att de onådda folken får höra budskapet om Jesus. Ladda ner vår pdf-folder om testamentering för att läsa mer.

Annonser

För dig som är företagare finns också möjlighet till olika former av sponsring och annonsering. Kontakta oss så hittar vi rätt väg! Maila till ekonomi@gautmission.org

Stilrena glasräcken för ett hårt nordiskt klimat. Designade för ljuva sommarkvällar. Testade för bistra vinternätter. För att ge din utemiljö den inramning den förtjänar.

På Kyrktorget hittar du uppgifter om ca 5 000 församlingar och kyrkor. Dessutom finns info om församlingshem, expeditioner och kanslibyggnader, sommarhem, lägergårdar, kristna campingar och gårdar, second hand-affärer och annan kristen verksamhet.

Elteknik & Konstruktion har byggt elcentraler sedan 1997, vilket gett oss god kunskap och förståelse för denna produkt. Du kan känna dig trygg med att välja oss som leverantör av elcentraler. Med kompetent personal och god produktionsprocess tillverkar vi effektivt och kvalitetssäkert elcentraler efter dina behov.