Guds kraft som räddar

Tack vare samarbetet med våra vänner på Mission Asia har vi, som ni kunnat läsa i våra senaste nyhetsbrev, kunnat återuppta missionsarbetet i Pakistan. Med projektorer, högtalare, lovsång och uppföljning på plats har maskineriet börjat få rullning och hittills har det varit ett vinnande koncept. I början av maj var det återigen dags för en insats i landet, denna gången i byarna Rancho Line och Nasampura. 

Ingen av oss (Joel och Simon) har hittills haft möjlighet att besöka Pakistan, världens sjätte folkrikaste land med sina lite drygt 220 miljoner invånare. Ingen av oss har fått uppleva de vackra bergen, den goda maten eller den färgglada kulturen. Däremot har vi båda fått uppleva via videolänk hur Jesus älskar invånarna i det bergiga landet. Vi har fått vara där via länk och sett hur evangeliet är Guds kraft som räddar var och en som tror även i Pakistan. 

Simon berättar: 

På länk i Pakistan för andra gången! Denna gång var det i en by som hette Rancho Line. Det var ett litet men öppet möte som hölls inne i en gränd. En stor tv-skärm var uppsatt och ett lovsångsteam spelade härligt. Just bredvid scenen låg också ett sikhtempel. Det var drygt 160 på plats men många fler som kunde höra i byggnaderna runt omkring. I området fanns det flera hinduer och sikher. Jag predikade om att Jesus ger frihet från bojor. För flera år sedan mötte jag en man bakom galler i ett fängelse i Thailand med fotbojor runt benen. Gud påminde mig om det inför denna predikan och jag talade därför frimodigt om att den som sonen gör fri, är verkligen fri! Fyrtiofem gav respons vid inbjudan till frälsning och kunde följas upp av en lokal pastor. Därefter behövde jag springa för att hinna med ett tåg och blev tyvärr tvungen att lämna mötet. Då steppade två av våra pionjärelever, Anna och Vanessa, upp och ledde bönen för sjuka! Tidigare under kvällen hade de både hållit warm up och vittnat om Guds godhet. Vittnesbörd om tumörer som fysiskt försvunnit från kroppen och svaga och sjuka kroppar som blivit helade. Helt underbart så god Gud är och att i Guds rike är det team work som gäller! Anden använder oss alla, just som han vill. Tack Jesus för allt du gjorde i Rancho Line. 

Joel berättar: 

I Nasampura hade det samlats omkring 140 personer, även detta möte hölls i vad som såg ut som en gränd. Barnen satt längt fram och viftade ivrigt med händerna som ett första välkomnande när jag, tillsammans med Jabran som tolkade, dök upp på projektorn. Det var inte så konstigt att de var glada efter att två av våra pionjärelever Emanuel och Hanna R hade uppmuntrat, taggat igång dem och byggt förväntan på Gud genom varm up och personliga vittnesbörd. 

Dagen innan vi var live satt jag och förberedde min predikan. I mitt inre visste jag att jag skulle utgå från texten i Johannes kapitel 4, om när Jesus möter den samaritiska kvinnan. Förberedelserna flöt på och jag började bli allt mer klar med mitt utkast. Då kom, som så många gånger tidigare, en snabb tanke av oro. ”Hur ska det här enkla budskapet, denna enkla predikan kunna övertyga dessa dyrbara pakistanier att de behöver omvända sig och sätta sitt hopp till Jesus Kristus.” Många gånger tidigare har jag upplevt hur denna osäkerhet kommer på besök innan det är dags att förkunna evangeliet. Men jag har fått lära mig att jag inte i min egen kraft utan genom Guds kraft, får ta mig an uppdraget att förkunna evangeliet för hela skapelsen. Att det inte är mina fina ord eller ett väl strukturerat utkast som kan överbevisa människor till omvändelse. Utan att Gud vill använda mina ord, för att sedan låta den Helige Ande komma med kraft. När Han rör vid våra ord, då blir det ett hejdundrande genombrott med frälsning, helanden och befrielser. 

Även denna kväll i Nasampura blev det erfarenheten. Det enkla evangeliet, rört av Anden ledde till genombrott. Det var tydligt att Anden var på plats i Nasampura för att peka på och förhärliga Jesus i staden. Under kvällen valde 55 dyrbara pakistanier att ta emot Jesus som Herre. Flera vittnade om helanden, likväl, befrielse från onda andar. Än en gång blev det tydligt att evangeliet är Guds kraft som räddar! 

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission