Ledarseminarium i Guinea

Under fyra dagar i februari genomförde vi från vår studio här i Nässjö ett digitalt ledarseminarium i N’zérékoré, Guinea. Vår fantastiska medarbetare på plats Oury hade samlat ett 40-tal pastorer och ledare dagtid och ca 85 personer kvällstid för detta seminarium.

Trots att myndigheterna först gett sitt tillstånd till att vi fick samla folk för att hålla ett seminarium dagtid och kvällstid men sedan drog tillbaka sitt godkännande så kunde vi tack vare Oury´s fantastiska arbete ändå på ett säkert sätt genomföra ett pass varje fm och ett pass varje kväll. Mindre än vad vi planerat för men vi ger inte upp och vi predikar och undervisar Ordet varje minut vi får.

Ett flertal predikanter från Gå ut Mission men även ett par från stödjande församlingar här i Nässjötrakten delade Ordet under dessa dagar.

Oury berättar efter veckan att flera pastorer som kom på seminariet i N’zérékoré hade under veckan ställt sig upp och vittnat om att situationen i Guinea gjorde att de var trötta, håglösa, uppgivna och hade planer på att ge upp och söka sig vanliga jobb. Men dessa dagar innebar ett nytt möte med Gud. Mellan de digitala mötena bad pastorer och ledare tillsammans, grät och skrattade tillsammans. DHA betjänade dem så mäktigt och underbart. Undervisningen fick ett otroligt genomslag för många av dem och en förnyad kallelse. Ordet som delades hade haft en bredd och ett djup som hade välsignat dem all så mycket. De var så tacksamma. All undervisning hade spelats in och varje pastor / Ledare som inte hade en smart phone att ladda ner undervisningen på hade fått en enklare ”radio” där de la in budskapet på,  så att alla hade fått med sig de inspelade mötena hem.

Tack för att Du står med oss i detta till synes lilla arbete men som kan få så otrolig inverkan på ledare och pastorer på en annan kontinent med helt andra förutsättningar än vad vi ofta har. Guds Ord bär inga bojor och känner inte av några gränser eller skillnader i kultur. Guds Ord gör oss fria från allt som vill binda oss.

Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på vår stig. – Ps 119:105

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission