gatukampanj

”Jag måste få veta mer om Jesus”

VI KOMMER MED en fullproppad Toyota packad med matkassar, kläder och hela familjen. Laisondet är namnet på det slumliknande området utanför Hua Hin som vi hade glädjen att besöka. Området tillhör myndigheterna och det finns inga garantier för de som bor där att de får bo kvar. En kvinna från den lokala församlingen Victory Church hade stannat förbi en dag och frågat om det finns någon som hjälper dem på något sätt. Svaret blev: ”Nej, ingen.”

Vi har fått se Guds trofasthet flertalet gånger tidigare då vi tagit små steg ut för att förmedla evangeliet till människor. Vår längtan var att vi tillsammans med teamet från den lokala församlingen nu skulle få nå ut till denna onådda grupp av människor. Församlingen hade varit på denna plats en gång tidigare och förmedlat mat och förnödenheter till dessa mycket fattiga.

Vi började med att sjunga sången ”I wanna sing you praises..” och lärde dem lite rörelser. Det var så vackert att få se deras ansikten lysa upp i leenden när vi försökte sjunga och dansa så gott vi kunde. Vi började känna hur vi kopplades samman med dem och vi kunde verkligen känna Guds kärlek för dessa härliga människor. Jesus red in i Jerusalem på ett åsneföl och kunde då se människor i ögonen.
På denna mycket enkla plats med mycket enkla förutsättningar kunde vi proklamera evangeliets sanning. Mitt i den brännande värmen och solskenet som låg på utan paus. Där öppnade vi Guds levande ord med dem. Vi delade berättelsen om Jesus som botade den blinde Bartimeus ögon och som förlät människor deras synder. Vi delade berättelsen om hur Jesus dog och uppstod för dem. Vi förkunnade att Jesus Kristus är densamme igår och idag och i evighet.

Dessa människor hade troligen aldrig fått evangeliet predikat för dem. De hade inte hört om hur Jesus längtar efter gemenskap, hur han önskar få ge nytt liv och hopp till oss. Skaran på 70 personer plus barn lyssnade intensivt och något ändrades i atmosfären. Det var inte längre matpaketen och kläderna som vi snart skulle dela ut som var deras fokus, utan plötsligt stod Jesus i centrum. Omkring 35 personer gensvarade på inbjudan till att ta emot Jesus i sitt liv. Åtminstone fem personer upplevde en Guds beröring till helande. En äldre kvinna som satt vid ett träd bakom oss blev helad i sin rygg. En man vittnade om att värk försvann vid förbönen.

En kvinna tog tag i en från teamet och utbrast till henne: “Jag måste få veta mer om Jesus! Han helade mitt knä och mitt ben så nu måste jag få veta mer om Honom”.

Vi delade även ut 70 matpaket samt kläder, blöjor, leksaker, tandborstar och tandkräm med mera.
Det var en så fantastisk glädje som kom över oss alla och i teamet från den lokala församlingen efter denna outreach. Tänk att Jesus helar och frälser människor på detta sätt! När vi summerade vad Gud gjort så blev vi förstummade över Hans enorma godhet och nåd mot oss denna dag. Vidare kommer den lokala församlingen att fortsätta besöka och lärjungaträna dessa dyrbara thailändare. Fortsätt gärna att ha dem i dina böner.

“This was beyond our expectations today!!! To God be the glory!” (Aua & Renee pastorer i Victory Church)

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission