Det är om Honom jag har vittnat!

Det var nära att jag ställde in min digitala kampanj i Assam, Indien i januari i år. Det var nämligen så att begravningen för Maja Bertilsson blev samma dag som vi planerat att den här kampanjen skulle börja. Jag gick länge och bad och funderade över hur jag skulle göra. Jag ville såklart vara med och hedra vår vän och kollega på hennes begravning. Sedan började jag fråga mig vad Maja själv hade velat att jag gjorde. Även om beslutet blev väldigt känslosamt, så var ändå valet till slut enkelt. Tiden är knapp, uppdraget är stort, nu kör vi!
 
Inte nog med begravningen, rådande omständigheter i Assam gjorde att vi var kraftigt begränsade i vad vi kunde göra och framför allt hur många vi kunde samla i mötena. Men genom Andens ledning och mycket strategiskt arbete kunde vi med hjälp av vårt lokala team predika för totalt 350 personer i tre möten på olika platser och leda ungefär 100 personer i sitt första ja till Jesus.
Den här gången hade teamet släpat ut den digitala utrustningen långt ut i djungeln och satt upp den i mycket små byar. Distriktet vi höll till i var Karbi Anglong, ett distrikt som är känt för sin oerhört vackra natur med både nationalparker och natureservat. Djungel, höga berg, stora vattenfall samt tigrar och elefanter lockar många besökare till området årligen. Men där bor också ett stamfolk, Karbi med mycket få troende kristna.
I Assam är förföljelsen generellt mycket svår. Vi får ständigt rapporter om hur kristna blir illa behandlade och Karbi Anglong är inte något undantag, även om det inte är det värsta området.
I en av byarna vi predikade i denna gång fanns endast en kristen familj. För några år sedan hade förföljelsen mot denna familj trappats upp till en sådan nivå att någon förstörde deras hus. Då flyttade familjen ut en bit utanför byn och började om sitt liv där. Men Guds kärlek och nöd för sina grannar hade drabbat familjen och nu välkomnade de oss med öppna armar att ha våra möten i deras trädgård! De bjöd in sina gamla grannar och ville ge av Guds kärlek till dem. Jag var mycket berörd av familjens berättelse. Osjälviskt och med stark tro lät de inte förföljelsen sätta skräck i dem utan istället öppnade de upp sin trädgård för att bjuda in sina fientliga grannar till gudstjänst.
En kvinna som kom till ett av mötena var ifrån hinduisk bakgrund. Hon kom fram efter att vi bett för sjuka och berättade den här berättelsen:
”Min dotter hade en stor synlig tumör. När du sa att den skulle försvinna i Jesu namn så försvann den helt och hållet. Den finns inte kvar. Jag och hela min familj har nu tagit emot Jesus”.
Det finns inget som mäter sig med glädjen det ger att få leda någon till Jesus. Ögonblicket när man ser i ögonen på personen att poletten trillat ner och Guds Ande har talat och berört är helt fantastiskt.
Men denna gång bär jag framför allt med mig en annan sak ifrån den här kampanjen. Det är något som hände efter mötet i familjens trädgård. Värdfamiljen utryckte en enorm tacksamhet till mig och till teamet att vi ville komma och ha möte hemma hos dem. Även om jag var i Sverige och talade till dem digitalt så hade de arrangerat gudstjänsten i sitt hem. Trots allt det de fått utstå under många år hade de nu fått ge sina grannar av den kärlek de själva sedan länge fått ta del av. Den kärlek som kommer ifrån Jesus. De var så glada och tacksamma! Den familjen berörde mig djupt!
Jag kom att tänka på bibelorden om Johannes döparen som länge talade om en man som skulle komma men som ingen hade sett eller träffat. Så en dag kom Jesus dit och ville bli döpt varpå Johannes säger till folket ”det är om Honom jag har vittnat”. Familjen som välkomnade oss i Assam har länge varit öppna med att de är kristna men ingen runt omkring dem har sett eller hört Jesus. Nu fick de höra hans evangelium predikat och också med sina egna ögon se de mirakler som Jesus utförde! Kanske kände familjen samma sak som Johannes döparen: ”Det är denne Jesus vi har vittnat om”.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission