Ellen Thornell Engage

Låt oss presentera Ellen Thornell

Ellen Thornell arbetar sedan sensommaren som assistent på kontoret i Nässjö och en av arbetsuppgifterna har varit att finnas med som spindeln i nätet i förberedelser och genomförande av konferensen Engage som gick av stapeln i Nässjö lördag den 9 oktober. I vimlet under konferensen fick Ellen svara på några frågor om sitt nya uppdrag i Gå ut mission.

Vem är Ellen?

När Ellen presenterar sig själv öppnar hon med orden ”Jag är en älskad dotter till den högste kungen”, alltså ett Guds barn. Hon är 21 år, bor i Eksjö och är gift med David sedan något år tillbaka. Ellen gav sitt liv till Jesus som tonåring och blev snart en engagerad medlem i Katrineholms Pingstkyrka.

Hur blev det Gå ut mission?

Ellen kom i kontakt med Gå ut mission via Young Missionaries när hon var 15 år och kände ganska direkt att hon har en kallelse att jobba för Guds rike och de onådda. Vägen har sedan gått via flera resor med Young Missionaries, bibelskoleår och även ett ledarträningsår på Gå ut missions kontor i Nässjö där hennes gåvor i att kunna strukturera och driva på saker, lett till en effektivisering av arbetet.

Vad är Ellens uppgifter?

I Ellens nuvarande roll ingår mycket administration, bokning av möten, samordning av olika uppgifter samt att följa upp att beslutade saker blir gjorda. Vid sidan av detta fortsätter hon att predika i möteshelger och missionssatsningar.

Hur är det då att arbeta i Gå ut mission?

Ellens spontana svar är att det är ett äventyr och att ingen dag är den andra lik! Ellen är tacksam över att på detta sätt få vara med och tjäna Jesus och organisationen och ser arbetet som inspirerande och utvecklande. Härmed välkomnar vi Ellen och vädjar om förböner för Ellens nya och viktiga uppgifter i Gå ut mission.

Anette Magnusson, sekreterare i Gå ut missions styrelse

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission