Engage 2021 Nässjö publik

Engage 2021 – En ung generation reser sig!

Det hände nu! Vilket genombrott! Ja, inte så att det inte varit bra tidigare, men i år började det på allvar likna det som vi såg för oss när vi först började visionera. 2017 tog vi initiativet och bjöd in till vår första Engage-konferens i Nässjö. I år var det fjärde konferensen efter fjolårets ofrivilliga uppehåll och nu fyllde över 300 ungdomar Pingstkyrkan i Nässjö till sista plats!

Engage är en endagskonferens som utöver oss i Gå ut mission, arrangeras av organisationerna Folk & Språk, OM Sverige och YWAM Sverige tillsammans med tre församlingar i Nässjö – Nässjö Allians & Baptistförsamling, Missionskyrkan och Pingstför­samlingen. Syftet är att se en ung generation både informerade och engagerade för de ännu onådda och Bibellösa folken i världen. Temat för i år var det ganska utmanande ”Vad får det kosta?” och mitt i all humor, show och festyra som genomsyrade samlingarna präglades dagen av ett heligt allvar. Starka vittnesbörd, undervisning och förkunnelse som utmanade på djupet ledde till genuina Gudsmöten där förbönsköerna ringlade sig långa.

Mellan samlingarna hade ungdomarna möjlighet att boka enskilda vägledningssamtal med erfarna missionärer. Man kunde också besöka vårt missionstorg där över tio olika missionsorganisa­tioner stod redo att erbjuda ett nästa steg såsom Bibelskoleår, missionskurser och kortidsresor till missionsfältet.

Nytt för i år var också att SEMA, Svenska Evangeliska Missionsalliansen, stod som medinbjudare till en Missiologisk konsultation för ledare som pågick som en parallell del under dagen. Ett fyrtiotal missionsledare och pastorer var samlade för att utifrån Bibelordet tillsammans samtala och processa frågor kring missionens kostnad. En stark enhet och närvaro var påtaglig även i denna samling som avslutades med innerlig bön på knä.

Vi tackar Gud för det vi såg hända under Engage och ber om att det ska fortplanta sig i vårt land. En ung generation som reser sig och axlar ansvaret för de ännu onådda och Bibellösa folken i vår tid.

FRIDA DELAVAUX — Jag var först lite tveksam om jag skulle åka på Engage. Men efter ett tag bestämde jag mig för att åka och det visade sig vara ett riktigt bra val! Dagen var verkligen inspirerande och jag fick ett ökat intresse för mission, speciellt för de onådda. Jag fick även äran att vinna en missionsresa, det var väldigt oväntat, väldigt kul och utmanande!

KIAN HSA — Om jag skulle välja EN höjdpunkt från dem senaste åren för min TRO så måste jag säga att det var ENGAGE, upplevde en så sjukt Gudsnärvaro på mötena och det har verkligen boostat min tro. Även nu när jag är hemma kan jag bara tänka på vad jag kan göra för Gud liksom. Har vetat sen länge att det är mission som jag brinner för och Engage gav mig kontakten till att kunna göra det till en verklighet!

En annan höjdpunkt med Engage var att jag träffade vänner som jag inte träffat på flera år. 2019 åkte jag tyvärr inte, men efter Engage 2021 så har jag bestämt mig för att åka vartenda år hädanefter!

EVELINA ÖSTERBERG — Ett starkt minne från helgen var när vi vid ett tillfälle sjöng sången ”För den här världens skull”. Nöden som fanns i rummet för de som ännu inte känner Jesus var så stark att orden inte räckte till. Jag minns att jag försökte sjunga lite starkare, sträcka armarna mot Gud lite längre för att på något sätt kunna ge uttryck för vad som fanns på insidan, en längtan efter att brinna för att den här världen ska få lära känna Jesus. Att dela den längtan med ett rum fullt av människor gav mig så mycket hopp och fyllde mig med en stor tacksamhet. Gud är inte färdig än och vi får vara med!

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission