I Nordmakedonien

I juli åkte vi till Nordmakedonien på en Young Missionaries-resa. Gud är god och trofast och Han gjorde stora ting i våra liv. 

Det var väldigt fint att höra under vårt första team-möte om hur Gud hade talat till flera av oss teamet inför resan, om väldigt liknande saker. Han hade talat till oss om att det var Han som ledde oss dit, att Han är den som skulle leda oss där och att vi skulle vandra i hans förberedda gärningar. Vårt uppdrag var att vara frimodiga och djärva, även om vi inte visste exakt vad som väntade oss. 

Vi bodde i två komfortabla lägenheter i huvudstaden Skopje. Det blev vår bas där vi umgicks, vilade, förberedde oss och hade teamsamlingar. Eftersom det var supervarmt väder i Nordmakedonien, och vi skulle tillbringa mycket tid ute på gatorna i stekande solsken, var det skönt att komma tillbaka till vår bas för att vila och ladda om batterierna där. 

Den första dagen ägnade vi åt att lära känna varandra bättre i teamet genom att be tillsammans och dela våra förväntningar och vad Gud hade redan talat med oss inför resan med varandra. Vi passade också på att få lite vila efter gårdagens resa till landet. 

Den andra dagen träffade vi våra kontaktpersoner Sasha och Marija och pratade igenom ett schema för veckan som låg framför. Sasha och Marija har varit församlingsplanterare i Nordmakedonien i ungefär 30 år. Vi blev väldigt välsignade och uppmuntrade av deras livsberättelse och vittnesbörd. Parets son Luca och dottern Naomi anslöt till vårt team för resten av veckan. De var bland annat till god hjälp med översättningen. Totalt bestod teamet av sju personer och de övriga teamdeltagarna var John, Ebba, Edvin, Ruth och Natanael. 

Den tredje dagen åkte vi tillsammans med Sasha och Marija till ett äldreboende. Där delade vi korta vittnesbörd från våra liv, spelade ett evangelisationsdrama och därefter predikade Natanael frimodigt evangeliet med alla som var där. Efteråt hade vi tid att prata med människorna där. De var väldigt vänliga och vi fick be för många och även ta kort tillsammans innehållandes många leenden. 

Den fjärde dagen träffade vi missionären Adam med flera. Vi åkte ut till en liten stad och sjöng lovsång på gatan. Sedan delade vi evangeliet genom att använda traktat, då vi hade lite för få översättare. Natanael och John fick möjlighet att be för några sjuka som befann sig vid entrén till ett sjukhus och de blev alla helade! 

Den femte dagen delade vi upp oss och åkte till olika platser. Några åkte till en by för att dela ut fler traktat och be för ännu fler personer. De andra besökte en husförsamling där man sjöng lovsång och delade vittnesbörd. 

Den sjätte dagen åkte vi alla till en stad nära gränsen till Albanien för att träffa en albansk missionärsfamilj. Denna familj hade startat ett fantastiskt kulturcenter med målet att dela budskapet om Jesus genom musik. Alla tre sönerna i familjen spelade olika instrument och de höll musiklektioner, anordnade konserter och delade budskapet om Jesus på många olika sätt. Under dagen fick teamet lära känna dem och också betjäna dem praktiskt genom att hjälpa dem att städa kulturcentret. På grund av corona har det varit stängt och samlat damm under lång tid. Men nu var de redo för att återigen öppna portarna och vårt team fick vara med och underlätta detta för dem. Det var en härlig dag av praktiskt tjänande och gemenskap. 

Varje kväll vilade teamet och hade samlingar som innehöll undervisning, andakt och gemenskap. Att laga mat och leka tillsammans var vanliga aktiviteter. Vi hade en underbar vecka och vi var så glada över att få förkunna Jesus och få lära känna nya människor. 

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission