Dop i Mamou, Guinea

Kristna från folkgruppen fulani i Guinea kom samman för konferens och gemensam uppbyggelse, när den var över var de fler frälsta än när den började!

Oury som själv är Fulani berättade om visionen att samla människor som genom olika satsningar kommit till tro de senaste åren och vi bestämde oss för att stötta projektet. Fulanifolket är en starkt muslimsk grupp där man kan komma få betala ett högt pris om man blir en kristen. Men genom olika strategiska satsningar har vi genom Guds nåd fått se allt fler från denna grupp faktiskt ta steget och bli Jesu lärjungar.

Som ni kunnat läsa om i vårt brev tidigare har vi jobbat en hel del med safe houses och att hjälpa nya troende som förföljs att komma till skyddade platser. Men att få komma samman och hitta styrka i sin gemensamma tro med andra som delar samma utmaningar är oerhört viktigt. I slutet av mars hjälpte vi därför en rad organisationer och kyrkor i Guinea att samla och genomföra en konferens specifikt riktad till de få kristna som finns blandFulanifolket. Uppåt hundra personer samlades för lovsång, undervisning och bön. Till samlingarna uppmuntrades det också att bjuda med andra Fulani som var nyfikna. Oury försatt inte det tillfället, rörd och med stor entusiasm ropade han på telefon ”Det var tjugo stycken som ville ge sitt liv till Jesus där och då, Jonas!”.

Det här var en historisk händelse och kanske anar vi konturerna av en rörelse som håller på att ta form. Veckan efter döpte nämligen nio nya Fulanitroende till i församlingen i Mamou! Stort tack för att ni är med och stöttar det viktiga arbetet med att nå Västafrikas onådda folkgrupper med evangelium!

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission