Evangelium till Marwarifolket!

Det är som att jag redan är på plats i Pakistan, flera dagar innan vi faktiskt är igång med vår kampanj. Blundar jag, känns nästan dofterna och hettan. Jag ser de färgglada kläderna och hör trafiklarmet i någon av Pakistans större städer. Landet har över 200 miljoner invånare och platsen för kampanjen är en by i sydöstra delen av landet. Där finns en onådd folkgrupp på ca 100 000 personer utspridda i ett stort område. Folkgruppen kallas Marwari och är till största delen hinduistisk men majoritetsreligionen i landet är islam. På plats i byn, som annars varken har elektricitet eller internet, har våra nationella medarbetare arbetat hårt med att bygga en kampanjplats. Stora LED-väggar, scen, tält, ljudanläggning och flera generatorer samt speciallösningar för att säkra el och internetförbindelsen som gör att vi kan ta evangelium till byn samt även stora delar av Asien, via direktsänd TV från studion i Nässjö!

På kampanjdagen är ett tv-produktionsteam på plats och säkrar att vi ska kunna se folket när vi predikar. Cirka 800 personer är samlade och förväntningarna är höga både i Norden och i Pakistan. Men när vi ska koppla upp oss och komma in i mötet har vi ingen signal!

Jag ska villigt erkänna att jag redan då kände segervittring. Fram till den punkten hade allt fungerat, men inte nu. Helt uppenbarligen var det saker på gång i den andliga världen som så ofta på våra kampanjer. Kontrollen fördes över från Kanada till Norge och en timma och 20 minuter senare är efter en enorm insats från teknikerna allt igång som det ska. Det är nästintill overkligt. Med endast tre sekunders fördröjning tillbaka har jag full interaktion med folket där nere. Jag och den pakistanske tolken Jabran som i sin tur finns i Norge, hittar snabbt rytmen i vår kommunikation och evangeliet bara rinner ur mig. Kontrollrummet sägerefteråt att jag predikade närmare en timma, men jag märker det knappt. När jag sedan gör inbjudan till frälsning så är gensvaret massivt. Vi är alla gripna av det starka gensvaret och en känsla av stundens allvar griper mig. Det händer nu. Idag bygger Jesus sin församling på den här platsen.

Efter att vårt lokala team har pratat med människor och tagit namn och kontaktuppgifter på dem som bett med i frälsningsbönen ber vi för dem som är sjuka. Ett härligt kaos utbryter där man märker att de här människorna aldrig varit i närheten av ett kristet möte förut. Det går lätt att be och det hela går oerhört snabbt. Det tar inte många minuter innan den första personen tillkännager vad Jesus gjort. En efter en kommer de sedan fram och folket är storögda. Det är ryggont, magproblem, huvudvärk, demonbefrielser. Jesus är där med dem.

Andra kampanjdagen är folket ännu mer på hugget. Gensvaret till frälsning är ögonblickligt och vi jublar tillsammans. När jag sedan ber för de sjuka upptänds jag plötsligt av en helig vrede över Djävulens listiga ränker och vägar för att plåga dessa vackra människor. Jag känner mig ledd att gå emot mörkrets makter och be specifikt för vissa sjukdomar. Det var först lite svårare att få folk att vittna, men ett antal personer är ändå framme och ger Jesus ära för att de blivit helade. Bland annat var där en ung kvinna som tydligt demonstrerar att hon inte kunna sätta sig ner på huk tidigare, men nu kan göra det obehindrat! Känslan efter mötet är ljuvlig och jag bara vet att vi bara fått se en bråkdel av allt av det Gud gjorde här.

Tre dagar senare börjar det plinga i min inkorg. Berättelser, bilder, filmklipp. Vittnesbörden fortsätter att komma dagar och veckor efter att kampanjen är slut. Av de över 800 personer som var på plats så har 403 unika uppföljningskort fyllts i av frälsningssökande! Redan två veckor efter kampanjen så rapporterar pastorn vi stödjer på heltid att två hela familjer har bestämt sig för att låta döpa sig! Vad hände i den där konfrontationen med mörkrets makter i andra mötet? Några av vittnesbörden som kommit till oss berättar en del av den historien. En man hade inte kunnat lyfta sin arm på sju år, men nu är armen helad! En kvinna och en man som varit döva fick sin hörsel! Flera demonbesatta blev befriade från onda andar! Nya rapporter kommer in var och varannan dag.

Överallt i Pakistan såg människor mötena via TV. Vårt callcenter blev uppringt av 550 personer från 30 olika städer och byar under de här två dagarnas möten! Några vittnesbörd vi tagit emot direkt ifrån teamet i callcentret är att en familj på sex personer bad frälsningsbönen och tog emot Jesus över telefon. Vi tackar Jesus för att vi i denna tid får vara ute på de digitala vägarna och stigarna och uppmana människor att komma in, så att Guds hus blir fullt. Be med oss för fortsättningen, den uppföljning och församlingsplantering som nu är i full gång bland Marwari.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission