Endagskampanj i Centralasien

Redan innan den första kameran beställdes till studion har man hört Jonas säga “Vi kommer ha kampanjer härifrån, jag har sett det, vi kommer ha möten med helt nya grupper här inifrån vår studio.”

Kameror beställdes, olika sladdar hängdes på plats, Kenths kontor gjordes om till ett kontrollrum (till hans stora glädje). I ett telefonsamtal med Magnus Lindeman från Ljus i Öster fick vi kontakt med en ung rörelse som brinner för församlingsplantering nere i Centralasien. När kontakten väl görs med dem inser vi att deras och våran organisation bygger på exakt samma bibelord och vår lokala kontaktperson uttrycker att det här är helt rätt i tiden utifrån vad Gud talat om till dem. Ni vet hur det är när Gud har en plan, allt klaffar. Vi behöver nu en hitta en tolk som talar ryska. Då passar det alldeles utmärkt att vår nye medarbetare och vän Katarina precis kommit in i bilden (mer om henne i intervjun på sida två). Ja, när Gud har en plan då faller allt på plats. Mötet sker mellan den lilla studion i Nässjö och smågrupper utspridda i Centralasien. Först två timmar med lokala troende som Jonas uppmuntrar att fortsätta söka Gud. Profetiska tilltal och mycket bön äger rum de första timmarna och Jonas får skjuta in med tilltal som går helt i linje med vad den lokale pastorn upplevt är nästa steg för deras församlingsrörelse.

Nästa möte är utåtriktat och grupperna har bjudit in ofrälsta till sändningen. Glädjen över att koppla upp sig och se nya ansikten är stor från vår sida. Joel Sandgren kommer in med ett vittnesbörd om en personlig Gud och Anton Karlsson börjar predika evangelium.

Redan som 17-åring började Anton missionera i Belarus och Ukraina, sedan dess har hans hjärta bultat för de rysktalande folken. För några år sedan i Belfast slog en bomb ner i hjärtat hos Anton, en nöd för dessa länder. Så att ha Anton som predikant här kändes som ännu en pusselbit i Guds plan. Med några ryska fraser och budskapet om Jesus gick Anton genom rutan med sin förkunnelse. Efter predikan bad vi för sjuka och en kille vittnade om helande i svanskotan.

Möjligheten att predika till flera olika platser från en studio i Nässjö är helt fantastisk. Det öppnar bland annat upp för digitala möten på platser som egentligen är helt stängda. Att vara med i starten av dessa digitala möten känns enormt hoppfullt, spännande och jag har en känsla av att allt kan hända, detta är bara början. En annan som känner sig hoppfull är vår tolk Katarina, nedan följer en intervju med henne.

katarinaklaar

KATARINA KLAAR vem är du?

— Jadu, jag är mamma till 2 barn. Missionär och evangelist. Svår fråga..

Hur ser din missionsbakgrund ut?
— Som 15-åring åkte jag på Europakampanj. Sedan blev det bibelskola i USA och efter det flyttade jag till Paris som missionär. Där jobbade jag i en plantering i 3 år som riktade sig till universitetsstuderande. När jag kände mig färdig flyttade jag hem och jobbade i Sverige i 2 år. Efter det rasade murarna i Öst och jag upplevde att jag skulle till Kazakstan. Jag visste inte mycket men jag frågade någon om det fanns onådda där och det fanns det verkligen. Så jag åkte och såg en hunger som jag aldrig upplevt innan, jag kom rakt in i ett skördefält.

Efter ett tag i Kazakstan ledde Gud mig vidare till Kirgizistan. Jag frågade Gud “Var finns det ingenting?” och vi bad för kartan tills en stad stack ut för oss. Där hade vi sedan kampanj och startade en församling.

Hur kom du i kontakt med GUM?
— Jag träffade Anton Karlsson och Jonas Andersson i montern på Nyhem och vi började prata. Jag sa något om mitt liv på missionsfältet och sedan flöt samtalet på. Jonas sa ”Du verkar lite galen, det är vi med”. Det ledde till att jag fick komma och undervisa på Team Pionjär, vilket jag nu gjort i tre år.
Kampanjen, hur var det att tolka? Vad tar du med dig?
— Det var kul! Många bad för mig, för det var lite läskigt, men det kändes som att det flöt på och jag kände hur den helige Ande kom och hjälpte mig. Jag känner förväntan och hopp. Att se mestadels unga ansikten på skärmen gav mig hopp.

Vill du tillbaka till Centralasien någon gång?
— Ja, det vill jag verkligen! Jag vill besöka och stötta dem, är öppen för det mesta.

Vad kan man trycka på i bön för dessa länder?
— Det finns mycket splittring i församlingar… så trygga församlingar, stabilt ledarskap samt att hålla den pionjära elden brinnande.

Tack Katarina, och välkommen till gänget!
— Så tacksam att jag får vara med, har
stor respekt och redan träffat så många härliga människor. Tack!

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission