Mission – nu mer än någonsin

Lördagen den 17 oktober körde vi den första evangelisationsdagen i Eksjö! Detta är en satsning av Young Missionaries som vill nå ut till ungdomar nu mer än någonsin. Eftersom att det inte blev några missionsresor i sommar så ville vi under hösten satsa på att nå ut till de lokala församlingarna i Sverige. Vår önskan och det som även blev syftet med dagen var att väcka längtan efter mission och evangelisation i ungdomars hjärtan, samtidigt som vi får utrusta dom med verktygen som behövs. Att göra denna satsning i Eksjö var naturligt då det sedan tidigare funnits ungdomar från Pingst Eksjö som åkt ut på mission med Young Missionaries.

Dagen började med lovsång samt undervisning av Felix Lindström kring vad mission är för något. Efter lunchen körde vi ett panelsamtal med relevanta frågor om hur vi evangeliserar samt olika strategier. Detta uppskattades då ungdomarna fick ställa sina frågor och fick smarta tips på hur det kan se ut när man går ut på gatorna och sprider det glada budskapet om Jesus.

Vår tanke med dagen var att den inte bara skulle vara teoretisk utan även praktisk. Därför gick vi på eftermiddagen ut på stan för att just evangelisera. Med färsk undervisning och flera tips gick vi ut till ett soligt Eksjö torg där vi hade en pannkaksvagn som bas. Väl ute på stan fick vi möjlighet att dela vår tro och be för människor. Vi hade även förmånen att få ge ut en del biblar och ett och annat exemplar av Sebastian Staksets bok – Bara ljuset kan besegra mörkret. På stan fick vi även chansen att bjuda in människor till kvällsmötet som vi skulle ha senare på kvällen. Där predikade Simon Lundgren om Jesu kärlek och hur den påverkar oss. En utav personerna vi bjöd med in från evangelisation fick starkt uppleva Jesu kärlek och förlåtelse på nytt. Vi följer just nu upp detta med pågående medlems- och dopsamtal! En fantastisk dag avslutades med café och gemenskap nere i källaren.

Personligen så känner jag stor glädje och tacksamhet att vi fick till den här dagen innan restriktionerna drogs åt. För mig var det primära målet (hur konstigt det än kan låta) inte att människor skulle bli frälsta just den här dagen. Allt det som Jesus fick göra genom ungdomarna på stan var fantastiskt men mer utav en bonus. Just den här dagen var tillägnad för att missionsuppdraget skulle få rota sig fast i ungdomars hjärtan! För om uppdraget får bli verklighet för dom idag så vet jag att det kommer leda till människors frälsning i framtiden. Därför är frukten av den här dagen något som vi kanske inte ser just nu men som vi kommer att få ta del av senare. Det är jag säker på!

Eftersom att Young Missionaries är en del av Gå ut mission har vi därför samma mål – Att vara en del av Guds räddningsplan för hela mänskligheten. Min tro är att unga människor i Eksjö den här dagen fick komma närmare och till och med bli involverade i denna räddningsplan. Jag vet att det händer något fantastiskt i oss när fördomar kring mission bryts och ersätts med en personlig kallelse från Gud själv som sänder mig ut till dom som ännu inte fått höra evangeliet. När polletten faller ner och vi inser att uppdraget är universellt men kallelsen är personlig. Då tänds något på insidan som gör att vi kan gå längre än vad vi annars hade kunnat göra i egen kraft. Jag vet att det kan få se ut så eftersom att jag själv som 17-åring fick uppleva just det under min första resa med Young Missionaries. Den resan blev startskottet för min missionskallelse. Jag inser nog ännu inte fullt ut hur mycket det kan komma att påverka min och andra människors framtid. Därför är jag så tacksam för den här dagen i Eksjö och jag ser fram emot att se liknande satsningar ske i andra städer när tiden är inne.

David Thornell
Young Missionaries, ledarteamet

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission