Helande från Corona och Jesus besöker Fulani-byar via radio!

När jag pratade med vår kontakt i Guinea hade han nyligen kommit hem från sjukhuset. Han berättade att han varit ute i en by och predikat och bett för en familj som var sjuka. När han kom hem hade han känt sig dålig. Ganska tidigt försvann luktsinnet och sedan gick sjukdomsförloppet snabbt. Han blev inlagd på sjukhus med konstaterad covid-19 och fick syrgas, läkarna fruktade för hans liv. En kväll när han var riktigt illa däran så bad han till Gud och sa ”Jag är redo att gå hem nu, men jag vill inte ligga här och lida längre. Ta hem mig eller låt mig få fortsätta predika.” Den natten blev han totalt helad! Läkarna och övrig personal var helt förundrade över det som hänt och Oury passade givetvis på att predika om Jesus för dem allihop!

Nu tillbaka i Mamou fortsätter han med den del av arbetet som under rådande omständigheter plötsligt fått ett ännu starkare genomslag – radio! Två gånger i veckan predikar han på en muslimsk radiokanal om Jesus och telefonsamtalen låter inte vänta på sig. Oury uppskattar att han själv tar emot över 100 samtal på en dag när det är som intensivast. I en av byarna dit han kom för att göra uppföljning var flera av byborna mycket otåliga och uttryckte en tydlig längtan att nu få möta denne Jesus som de hört om och börjat tro på. Häromkvällen åkte han ut sent till ännu en by för att i skydd av mörkret döpa några lyssnare som kommit till tro. Det här sker just nu i den mycket muslimska folkgruppen Fulani. Vi tackar Gud och ber om fortsatta genombrott för evangeliet!

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission