En armé från olika länder

ACE står för “Association of Campaign Evangelists” och är ett nätverk, inte en organisation, som består av olika evangelister och organisationer från olika länder. Ända sedan ACE grundades 2002 har evangelister från Gå ut mission varit involverade och Jonas Andersson valdes till ordförande 2016.
Vi bad Richard Gunning, grundaren av ACE, att berätta lite om ACE historia och varför han startade upp nätverket. Richard Gunning är grundaren av “Reach The Unreached Ministries” och kommer från Belfast, Nordirland. Richard har varit en evangelist i över 30 år och är en god vän till Gå ut mission. 

”För många år sedan var jag i Indien och ledde en evangelisationskampanj där. En kväll kände jag att Gud talade till mitt hjärta och sa ’Richard, det här är alldeles för långsamt!’. Jag började tänka på hur vi kunde arbeta mer effektivt och började se att genom att samarbeta med andra evangelister och organisationer kunde vi nå fler platser och fler människor än vad vi kunde på egen hand. Jag kände Rickard Lundgren och bjöd in honom till att följa med på en kampanj i Indien, tillsammans med den norska evangelisten Harald Mydland. Vi alla kände varandra genom Troens Bevis, den framlidne evangelisten Arild Edvardsens organisation. Genom att arbeta med varandra under endast en resa till Indien kunde vi genomföra fem kampanjer i södra Indien under enbart två veckor! Detta sådde verkligen ett frö i mitt hjärta!

Några år senare, under 2001, var jag i Norge och predikade. En kväll talade Gud väldigt starkt till mitt hjärta och han kallade mig till att starta ett nätverk för evangelister, en armé från olika länder som skulle hålla många kampanjer bland onådda folk i Afrika och i Asien. Jag bjöd in till en liten konferens på ett hotell i Belfast under september 2002. Rickard Lundgren, Dag Heggset, Harald Mydland och några andra människor kom dit. Vi kände alla att det var Guds vilja att våra olika organisationer skulle försöka att samarbeta med varandra på missionsfältet, men ändå behålla våra egna identiteter och organisationer. Varje år har vi hållit konferenser och antalet deltagande evangelister har ökat. Varje år har vi tagit tid för bön, planering och gjort strategier för evangelisation bland de onådda folken. Tillsammans har vi kunnat påverka hela stater och nationer, till exempel har vi hållit 55 ACE-kampanjer i Burkina Faso sedan 2006!

Under 2016, när jag nådde 60 års ålder, började jag verkligen känna att det är dags att släppa vidare stafettpinnen till den nästa generationen. Styrelsen för ACE kallades till ett extra möte och Jonas Andersson från Gå ut mission blev vald till den nya ordföranden för ACE, medan jag fortfarande sitter i styrelsen och hjälper Jonas på alla möjliga sätt som jag kan. De senaste åren har vi haft vår årliga konferens i Nässjö och förra året var vi i Turkiet. Detta året har det inte varit möjligt för oss att genomföra konferensen, på grund av covid-19, men vi hade ett bra webinar online förra månaden och nästan 60 evangelister från många olika länder deltog! Daniel Kolenda, Reinhard Bonnkes efterträdare, var en av huvudtalarna på webinaret. Jag är spänd över att se hur ACE fortsätter att växa under Jonas Anderssons ledarskap. Gå ut mission har varit en väldigt viktig del i att ACE har växt och det är fantastiskt att arbeta tillsammans med alla Gå ut missions evangelister, plus så många andra från många olika länder.”

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission