Uppväckt från det döda!

Hela tiden tar våra medarbetare i Afrika och Asien emot telefonsamtal från människor där de får ge själavård och be kraftfulla böner in i alla möjliga situationer. I Indien har flera fantastiska mirakel skett den här våren genom förböner i telefonsamtal. De vittnesbörd som vi här nu delger, fick vi först höra om i mitten av april. Och under de följande månaderna därefter har vi under våren genom upprepade samtal med vår kontaktperson Salnang Sangma i den indiska delstaten Assam, fått denna fantastiska händelse verifierad som sann och korrekt uppfattad. Salnang berättar:

Under den här karantänen har vi sammanlagt mottagit hundratals telefonsamtal där för oss helt okända människor uppger sina böneämnen. Och ära till Jesus – Herren har gjort många mirakler!

På tisdagkvällen den 7 april mellan kl 17- 18 blev jag uppringd av en man som bodde nära Kongrapara där Simon och Rickard Lundgren tillsammans med ett team från Bergstena höll en kampanj i månadskiftet januari-februari. Mannen och människorna som var samlade omkring honom ville att jag skulle be för hans svägerska. Han gav mig knapphändig information om att hon varit sjuk en tid, men sedan några timmar tillbaka hade blivit helt kall och stel. Jag visste inte vad jag skulle tro men jag frågade mannen om han trodde att mina böner till Jesus skulle kunna hjälpa henne? Han svarade att det trodde han. Jag berättade för honom om hur Jesus gjort stora mirakler i världen när människor låtit deras tro på honom förenas. Sedan bad jag om att om det fanns någon i rummet som inte hade denna tro på Jesus, så skulle den personen lämna rummet. Detta var de överens med mig om, och sedan bad jag en helt vanlig bön i Jesu namn. Efter att jag hade sagt Amen bad jag dem att tacka och prisa Gud för Hans godhet.

Efter ett tag ringde mannen upp igen och kunde till min glädje berätta att nu satt hans svägerska upp vid hans sida – prisad vare Herren! Nästa dag ringde hennes faster upp mig och kunde berätta betydligt mer. Det jag inte visste var att den kalla och stela kvinnan hade nämligen blivit dödförklarad redan vid kl 12 och fastern hade därför blivit meddelad om att komma med sin familj på eftermiddagen för att traditionsenligt sörja den avlidne. Det var då jag blev uppringd. Svägerskan har alltså uppstått från det döda! När hon blivit levande började hon berätta för fastern och de andra i rummet om vad hon hade fått uppleva. När hon dog kom hon till himlen och där möttes hon av änglar. Någon där förklarade även för henne hur hela universum blivit skapat, vad Guds syfte var med att låta Sig födas som människa på jorden, vad som nu händer i världen och även vad som ska hända i framtiden. Hon kände igen personer i himlen, människor hon hade känt på jorden.


Men hon fick också se helvetets brinnande eld och i den såg hon sina egna släktingar och invånare från hennes egen landsbysom skrek av smärta. Även människor hon hade trott var kristna fanns där. Sedan den här kvinnan uppstått från det döda, berättar hon nu för alla sina släktingar i landsbyn om vad hon sett i himlen och i helvetet. Detta gör att människor omvänder sig till Jesus – prisad vare Herren! När Salnang får möjlighet att resa fritt i Assam kommer han personligen besöka kvinnan i närheten av Kongrapara.

Befriad från demoner!
När karantänen började här i Assam blev en flickan i 15-årsåldern av någon orsak besatt av demoner. Under snart två månaders tid har man på grund av karantänen inte kunnat ta henne till vare sig sjukhus eller till en kyrka för förbön av en pastor. De hade bara kunnat försöka få hjälp från en lokal medicinman, vilket bara gjorde flickan mer aggressiv och hon började utgöra en fara för familjen. Men i lördags bad vi för henne över telefonen och hon blev befriad – prisad vare Herren!

Förlamning och öroninflammation helad!
En förtvivlad man ringde upp då han på grund av den arbetslöshet som karantänen i Indien ger, nu inte hade några pengar alls. Han var i desperat behov av pengar för att kunna ta sin 1,5 månad gamla bebis till vård på sjukhuset. De senaste dagarna hade en blödning pågått i hennes öra och hans hustru var även förlamad i benen efter förlossningen. Han önskade mina förböner över dottern och hustrun. Jag delade Guds Ord med honom och bad sedan för dem. Efter ett par dagar ringde han upp mig och kunde berätta om hur blodet i barnets öra direkt hade torkat upp och hur hans hustru dagen efter hade kunnat börja gå igen!

Om du som läser dessa rapport känner att du också vill vara med och hjälpa till så saknar vi fortfarande konkret ekonomiskt understöd till våra medarbetare i Assam. Vi vore så tacksam för om fler kunde gå in och hjälpa med att bära dessa våra syskon i deras fantastiska arbete för Jesus.

Rickard Lundgren

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission