Anden faller i Assam

Det är inte ens ett dygn sedan vi som team landade i Sverige och jag sitter nu hemma i min soffa. Tankar och känslor av förundran över vad vi fått uppleva den senaste veckan uppfyller mig! Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Vi mötte en hinduisk kvinna som med överväldigande glädje sprang in i sitt hus för att sedan komma ut ombytt till sin färgstarka dräkt. Hon välkomnade oss in i hemmet, och var ännu ovetandes om att hon nu för första gången skulle få höra evangeliet om Jesus! Det var en annan kvinna som också ropade in oss till sitt hem, när vi vandrade på de krokiga vägarna i bergen i Jorabat och gjorde hembesök. Vi hade inte tänkt att gå till henne men hon bjöd in oss! Hon hade lämnat den tro på Jesus som hon en gång fått och hade levt i synkretism (när två eller flera religioner blandas) där amuletter och tillbedjan av andar hade fått fokus. Nu skar hon med rakblad av de två amuletterna hon bar på och slängde dem i elden och bad frälsningsbönen på nytt. På vägen dit fick jag en bild för min inre syn av ”en stor, fet och lång orm som bars ut ur huset”. Herren vill att vi bär ut ormen, tänkte jag! Det var en rastlös kvinna vi mötte först, men efter vittnesbörd om Jesus av pionjärelev Belinda, samt ytterligare undervisning om den Helige Ande och bön i omgångar, så bekräftade kvinnan själv att det nu kändes lugnt. När vi gick där ifrån vände jag mig om för att se på huset. Den här gången såg jag en bild av en stor vit duva som nu vilade där.

Mina tankar går också till den nyfrälsta familjen som vi besökte för att ge uppmuntran. Hanna undervisade om Guds Ande och om att höra Anden tala, vi fick även be om andedop för familjen och då smällde det! Guds kraft fyllde en efter en och de fick börja tala nya tungor och hade svårt att sluta.

Första kvällen på kampanjen kom det knappt 50 personer. Jag blev lite missmodig, måste jag erkänna och jag sökte Herren och undrade vad det var som försiggick. Jag fick ytterligare en bild av Herren och det var i form av en ännu större duva som sänkte sig ner över kampanjplatsen. ”Okej Herre, du är med oss och du är över oss och det är inte min sak att veta tider och stunder eller lägga mig i antal och på vilket sätt. Vi ska predika, undervisa och betjäna och du får komma över oss!” Så från att det var en liten lågmäld skara som mötte oss den första kvällen, till att det den sista dagen både på förmiddagsgudstjänsten och på kampanjmötet på kvällen kom över 200 personer som uttryckte sin glädje i dans, sång, lovprisning och hallelujarop. Vilken förändring! Det är svårt att beskriva en sådan feststämning, men det var himlen som kom ner till oss. Guds Ande betjänade folket till befrielse, helande, frälsning och upprättelse. Jag har varit på många fester men det här var en fest av ett himmelskt slag som jag inte finner ord för! Under kampanjkvällarna fick vi se många olika helanden, bland annat en tonårstjej som grät när hon skulle vittna om hur ont hon haft i sitt knä och ben så att hon inte kunnat böja på det. Nu kunde hon böja på sitt ben! En man vittnade om hur han ringde sin vän för att han ville att vännen skulle bli helad, vilket han också blev!

En annan kvinna berättade om hur hon haft hårda knölar i magen, de var nu borta. En annan hade haft nackbesvär i över 6 månader och blev nu fri från sina besvär. Ett par kvinnor berättade att de trillat och slagit i sin höft men nu kände de inte någon smärta. Halleluja! Allt detta och mer som inte får plats här, skedde när Guds Ande kom och vi valde att gå.

Gå Ut Mission genomförde en kampanj i november 2019 i en av byarna längre från Jorabat och vi fick inbjudan att delta där på deras söndagsgudstjänst. När vi kom dit satt 40–50 personer på marken och på några bänkar och sjöng lovsång på engelska. Anledningen till att de sjöng på engelska är för att de har medlemmar från fem olika stammar i församlingen och engelska är det gemensamma språket. Det är så underbart att se vad Herren gör och hur han älskar oss människor och hur han kallar oss till gemenskap med Honom!

Denna vecka har varit helt fantastisk på så många sätt. Men att få se våra pionjärelever, två unga kvinnor, Sarah och Belinda, som för första gången var med på kampanj, ställa sig inför folket och i hemmen och undervisa, betjäna och be för människorna som de mötte, är fantastiskt! Herren använde deras villiga hjärtan. Att få se Maja predika evangeliet på en kampanj för första gången och att se gensvaret samt hur alla systrarna i teamet tränas, det är mission, detta är att göra lärjungar på riktigt och DU var en del av det här! Du är en bidragande orsak till att människorna i Jorobat, i Assam, Indien fick möta himmelens Gud och att dessa unga människor från Sverige fått tränas i sina gåvor och tjänst för Gud. Tack för att du var med och bad för oss!

Gud välsigne dig rikligen!
Rodhe Haslinger

Vi arbetar målmedvetet och långsiktigt i Assam för att där kunna nå några av Indiens många onådda folkgrupper med evangeliet. Bygget av ett nytt Missionscenter är ett viktigt steg i denna strategi.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission