Att resa upp en ung generation missionärer

Att saker inte blir som man planerar, brukar ju vara något som är ganska vanligt. Men det osäkra läget i världen idag, ställer saker på sin spets på ett sätt som de flesta av oss inte har varit med om.

I dag skulle vi vara i en stad, i ett land i Asien där man officiellt har gått ut och sagt att man inte får vara kristen. Våra böne- och ledardagar blev inställda då vi fick 24h på oss att lämna landet innan vi troligtvis skulle bli fast. Då detta land, precis som många andra länder, idag stänger sina gränser.

Så nu är vi i Thailand, där vi befunnit oss sen augusti. Vi vet väldigt lite om framtiden. Barnens skola är stängd, och det pratas mycket om viruset som intagit världen. För mig personligen så har jag lyft frågan – i tider av kriser, vad vill jag förmedla till människor i min omgivning? Igår kom jag till insikten, att jag nu har ett ypperligt tillfälle att visa för mina barn och för andra runt mig om en tro som bär genom allt.

Det har nu gått 17 år sedan som jag kom i kontakt med Gå Ut Mission. En organisation som för mig som 21-åring mer liknade ett sprudlade nätverk av evangelister, drömmar, unga människor med en tydlig längtan att nå omvärlden med budskapet om Jesus. Han som frälser, helar och upprättar. Jag hade i flera år burit en längtan efter att få predika och missionera, men hade ingen aning om hur jag varken skulle våga eller få den möjligheten. Jag minns den första missionsresan. Utöver några stapplande ord i talarstolen hemma i min barndomsförsamling, hade jag aldrig varit i närheten av att predika. Helt plötsligt så står jag framför en skara på 3000 människor och får ropa ut evangeliet om Jesus. För Gå Ut Mission var detta något helt självklart. Jag behövde inte en meritlista, utan fick tillsammans med erfarna missionärer kasta mig ut. En stark del av organisationens DNA – att få multiplicera och träna upp nya missionärer.

Just nu reser jag upp en ung generation missionärer. För tillfället är det mina fyra barn. Det är ofta som de är med och får förmedla Jesu kärlek till människor runt om dem. De vet att det inte bara är mamma och pappa som har förmågan att dela med sig av Jesus. Barnen påminner oss om att dela evangeliet med mannen på gatan, de är med och ger av sina egna leksaker och kläder till barn som inte har samma materiella förutsättningar som de har. Och de är gärna med och lägger händerna på sjuka de ser. I en tid då oro tycks ha lamslagit stora delar av världen, så behöver vi fler missionärer. Missionärer som basunerar ut att vilka omständigheter som vi än möter, så är Gud redo att räcka dig handen och dra dig in i en livsförvandlande gemenskap med Honom själv. Du behöver ingen meritlista, Han har kallat dig till att gå ut i din omvärld. Och om du får kroka arm med någon eller någon annan får kroka arm med dig, så uppstår något av det vackraste jag vet – människor som lever för ett högre syfte.
Tillsammans.

Linnea Holm
Thailand

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission