Coronaviruset ska inte stoppa missionen!

Affärer, flygbolag mm går i konkurs och olika verksamheter går ner i pausläge. Det gör inte Guds rike, det gör inte missionen! Arbetet är angelägnare än någonsin och möjligheterna att förkunna det glada budskapet är fler idag än igår. Men det ser annorlunda ut. Just nu kan vi inte genomföra stora kampanjer, men vi har full verksamhet ändå! I detta nu sänder vi radio och predikar för fulanifolket i Guinea varje vecka. Utöver vårt kärnteam avlönar vi flera pionjärer som startar nya församlingar i denna folkgrupp. Vi når in med evangeliet till isolerade byar djupt in i Madagaskars djungler där vi har 10 stycken heltidsanställda församlingsplanterare. Ledare tränas, hembesök genomförs där nya troende blir befästa i tron, människor blir helade och nya församlingar startas i Assam. Jag tror inte någon av er som följer arbetet har kunnat missa att vi också just nu bygger ett Missionscenter där. Jag tittade nyligen på filmklipp på grävmaskiner som var i färd med att bygga vägen upp mot kullens topp. Ingen utifrån kommer varken ut eller in just nu, men vi har ju anställda även där på plats så arbetet är i full gång! I Thailand förbereder våra utsända missionärer, familjen Andreas och Linnea Holm, just nu en satsning för att nå in i en ny stad och starta församling. Detta är bara några av de fält där vi har verksamhet varje dag. Människors behov av frälsning och frid med Gud är konstant, men just nu när världen tycks skaka under Coronavirusets framfart är fler mottagliga för evangeliet. Vi ser den tendensen över hela världen och det är ju inget nytt. I tider av kriser när vad som verkligen betyder något aktualiseras har väckelse ofta brutit ut. Nu är tid för Guds församling att på allvar sträcka sig ut och beröra en värld som behöver hopp! Vi har unika möjligheter att genom anställda på plats på tre kontinenter nå ut i denna speciella tid. Hemma i Norden ställs däremot många möten in för våra förkunnare och därmed många uteblivna kollekter. Pengar som i hög grad bär kostnaderna för alla våra medarbetare på de olika fälten. Nu vill vi inte dra ner och behöva permittera utan snarare öka våra insatser. Jag ber och vill tro att troende i Nordens kyrkor vill visa kärlek och solidaritet med bröder och systrar i de delar av världen som ofta är mest utsatta och nu särskilt prövade. Be med oss mot Coronavirusets framfart och ge en rik gåva som gör att arbetet kan fortsätta och inte behöver stanna av. Kanske du kan ge så vi rent av kan öka takten? Tack för allt ditt stöd!

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission