Bibelutdelning i Guinea

Telefonen verkar aldrig sluta vibrera, en efter en ringer de för att få veta mer om Jesus. I maj var det en satsning i några av byarna kring Mamou i Guinea, Västafrika. Under veckan delades det ut 1400 biblar för att göra Jesus känd i byarna. Detta är områden där ingen tidigare varit med de goda nyheterna om Jesus Kristus och det är dessutom första gången folket fått ta del av bibeln på deras eget språk. Det var dåvarande Pionjärelever, samt Rodhe Haslinger och Alexander Bervebrink som var på plats.

guinea7

Responsen var blandad. En man utbrast ”Denna boken hörde jag om på radio, sedan dess har jag längtat efter att få läsa den”. En annan man började samla ihop biblar och rev sönder dem för att visa att detta var hädelse till deras tro och läget blev snabbt oroligt. Men från platsen sprang hundratals för att ingen skulle ta deras bibel.

Sedan dess har det hänt mycket. I varje Bibel fanns telefonnumret till vår lokale medarbetare Oury Sow, och många samtal om Jesus har fått ta plats sedan biblarna delats ut. Flera gånger har folk åkt till honom från byarna för att i några dagar få undervis-ning och förklaring utifrån Guds ord. Detta har lett till god frukt då Oury nu fått åka tillbaka till byarna för att döpa 7 personer som valt att följa Jesus. Alla som valt att omvända sig tillhör den onådda folkgruppen Fulani. De vittnar om att de genom att läsa skriften fått en uppenbarelse om Jesus och de nu börjat tro på honom. Dessutom är det fortfarande nya personer som hör av sig och vill veta mer om denna Jesus de nu läser om i de utdelade biblarna, flera månader efter satsningen.

Nästa steg för dessa områden är ännu inte bestämt och det är något Oury ber till Gud om ledning kring. Men sannolikheten för nya församlingar i byarna är stor. Då handlar det inte om stora möten med högljudd lovsång och dans. Utan att träffas i hemlighet i en hydda för att i stillhet läsa Guds ord tillsammans och vara samlade till bön. Nu ber vi att det som börjat ta fart i byarna ska flamma upp till fler dop och nya församlingar.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission