UNG Missionär i Europa

I somras var fem Ung Missionärs-team ute på mission i Europa. Dessa team var fulla med hjältar som bestämt sig för att ägna en del av sin sommar till att förkunna evangelium. Det finns många anledningar att inte åka ut på mission. Men de unga missionärerna höjde sig över dem alla och ansökte om en plats, bokade en biljett, packade sin Bibel och gav sig ut på Jesus ärenden. Många av deltagarna var på sin första missionsresa, andra hade varit med förut. I Bulgarien, Albanien och Nordmakedonien gick de fram med det glada budskapet. Här kommer några glimtar från sommarens olika team.  

Första teamet reste till Pogradec i Albanien. Så här rapporterar teamet från en av dagarna: ”Halleluja! Vilka dagar vi fått ha. Igår fick vi ta del av vittnesbörd från barnlägret, Jesus hade gjort så mycket. Frälsning, flera helanden och många hade blivit styrkta i sin tro. Denna förmiddag var också bra då vi delade oss i olika grupper och fick göra hembesök 

Andra teamet åkte till Sofia i Bulgarien och gjorde mycket gatuevangelisation och en del möten i stadens romska stadsdelar. Så här rapporterar de en av dagarna: Vi har haft en spännande dag i Sofia! Vi var i ett romskt område. Där blev vi välkomna hem till människorna som hungrade efter Jesus och hans helande. Vi fick möjlighet att dela evangeliet och uppmuntra dem med våra vittnesbörd och bibelberättelser, många ville ha förbön. Jesus gav bättre hörsel till en man som hörde dåligt, halleluja!! Vi fick träffa barn på gatan som ville be och sjunga med oss. De var nyfikna på vad vi gjorde där och följde med oss. Den glädjen dessa fantastiska barn delade med sig av är fantastiskt. Vi är tacksamma för denna dag, Gud är god. 

Det tredje teamet var i Pazardzhik i Bulgarien och gjorde bymöten i romska och turkiska byar. Så här lyder en av deras dagsrapporter”I förmiddags besökte vi en kyrka som ligger lite utanför staden vi bor i och Guds Ande föll verkligen över platsen. Vi sjöng lovsånger, Joel delade ett fantastiskt vittnesbörd om varför förbön och Guds kärlek kan göra underverk, och undertecknad förkunnade evangeliet. 8 personer räckte upp handen och sa att de önskade att bjuda in Jesus i sina liv för första gången – halleluja! Vi bad också för sjuka och flera vittnade om att de blev momentant helade. I kväll ska vi delta på en ny gudstjänst där det kommer att vara både kristna och ofrälsta: Vgläder oss!”  

Det fjärde teamet avlöste det tredje i Pazardzhik och fortsatte med liknande bymötenDe skriver så här: ”Vi hade ett härligt bymöte i Pishtigovo. Melissa predikade utifrån äktenskapbryterskan om att bli fri från synd, flera gensvarade på frälsningsinbjudan. Många ville ha förbön och när vi frågade om de har blivit helade räckte flera upp handen! 

Det femte teamet utgjorde det första Ung Missionärs-teamet i Nordmakedonien. De hann med att evangelisera både på olika platser i Skopje och även lite längre söderutHär kommer en av deras rapporter: ”Dag två besökte vi två byar som ligger några timmar utanför Skopje. Vi gick på hembesök, delade ut kristna flygblad och hade gudstjänst med de troende i stan. Där fick vi samlas och uppmuntra de lokala kristna och tillsammans på olika språk upphöja Guds namn i lovsång. Kian delade ett kraftfullt vittnesbörd och Boutros predikade för första gången vilket var till välsignelse för församlingen. Dag 3 besökte vi det största romska området i hela Europa. Vi kopplade till en kyrka där vi delade ut mat och lekte med barnen. Vi sjöng lovsång och Tuva delade evangeliet med barnen som satt fokuserade och tog in budskapet.” 

photo 23 07 2019 10 12 37 photo 22 07 2019 19 34 53 e1569923070564 photo 08 08 2019 17 12 54 e1569923080609 photo 08 08 2019 11 39 57 e1569923089658 photo 08 08 2019 08 02 21 e1569923097690 photo 07 08 2019 19 57 11 img 1731 img 0509

 

Vill du läsa fler rapporter från sommarens team, så hänvisar vi till Facebook-sidan: ”UNG MISSIONÄR” där det finns mycket mer rapporter att läsa. I november kommer ännu en Ung Missionärs-resa gå till Nordmakedonien och vi har även den stora glädjen att den 22-24 november bjuda in till Ung Missionärs-konferensen ”Gathering”, i Borås. Håll utkik för mer information. Stort tack för alla era förböner!  

 

Anton Karlsson, koordinator Ung Missionär 

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission