Mycket på gång i Guinea

För den människa som aldrig varit i ett land där träden fäller sina löv, måste den svenska vintern verka besynnerlig. Träden ser ju döda ut och inget växer på marken.

För oss som vet, att om man bara skrapar lite på barken, märker man att träden är levande i allra högsta grad, för oss ter sig vintern kanske inte riktigt lika dramatisk. Ändå tycker många av oss att det är underbart när våren kommer. När mörkret får ge vika för ljuset och solstrålarna letar sig fram. När livet bryter fram och träden knoppas och signalerar att de faktiskt lever!

Vi är förundrade över vad Gud gör bland fulani-folket i västafrikanska Guinea! En strikt muslimsk folkgrupp där livet nu bryter fram. Under åren vi jobbat i Guinea har vi fått se fulanis komma till tro på Jesus i hundratal. Det har aldrig tidigare skett i världshistorien. Vi ser imamer vända om till Jesus. Sist jag befann mig i landet, gick stadens högste imam upp på scenen och berättade att Jesus gjort ett fysiskt helande i sin kropp och att han därför å alla muslimers vägnar välkomnar budskapet om Jesus till staden. Församlingar planteras efter varje kampanj i landet och i många av dem finns fulanis. Även om Guinea inte har fyra årstider, märker vi hur den andliga våren bryter fram i denna folkgrupp. Än så länge ser vi bara knopparna på träden, men vi vet att Guds planer sträcker sig längre.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission