Han som kan göra långt mycket mer

Jag brukar skriva när jag kommer hem ifrån missionsuppdrag att ”vi har haft en underbar resa” och det hade vi denna gången också! Jag är nyligen hemkommen ifrån Sri Lanka där jag fick vara med när ljuset ifrån himlen fick omsluta ytterligare en by i centrala Sri Lankas bergsbygd. Människor blev helade och befriade, men framförallt tog flera emot Jesus som sin Herre och frälsare!

Den senaste tiden har jag flera gånger återkommit till orden i Efesierbrevet 3:20. ”Han som kan göra långt mycket mer än allt vi ber om eller tänker oss genom den kraft som verkar i oss”. Jag har flera gånger funderat över mitt eget liv: vad det finns för saker som jag inte ber om, eller tänker mig men som Jesus ändå kan göra? Finns det till och med saker som är så stora att vi inte vågar be om dem? När jag var i Sri Lanka såg jag hur detta bibelord blev levande för människa efter människa trots att de aldrig varken läst eller hört det. De som inte tidigare trodde att de kunde bli helade, blev helade. De som inte tidigare trodde de kunde bli befriade blev befriade. De som inte tidigare visste att det finns frälsning i namnet Jesus blev frälsta! De som tidigare bara såg mörker, ser nu ljus! Tänk vad underbart att vi tjänar en Gud som är så mycket högre, så mycket större och kan göra så mycket mer än vi någonsin varken kan drömma eller be om!

Jag minns framför allt några människor som fick sina liv helt förvandlade. Andra kvällen satt jag i bilen vid kampanjfältet och bad för kvällens möte. Jag bad speciellt om nyckelmirakler som öppnar ögonen för byborna. Då såg jag genom bilrutan att en äldre kvinna stapplade med mycket sköra ben in på skolgården som vi hyrt för mötena. Hon gick extremt framåtlutad med höftleden i nästan 90 grader. Jag hörde hur den Helig Ande viskade till mitt hjärta att ”hon kommer bli helad ikväll”. Jag tog då upp min telefon och tog en bild på henne genom bilrutan. Jag tog en annan bild några timmar senare efter att vi bett för henne, och då stod hon helt upprätt! Efteråt berättade hon för mig att hon inte kunnat resa sig upp på 10 långa år. Hon var en av de ca 100 personerna som gav sitt liv till Jesus under denna missionsresa!

alternativ bild 2

Detta blev verkligen svaret på min bön om ett nyckelmirakel! Alla i byn visste att hon inte sträckt på tio år. Och alla såg nu att hon helt plötsligt kunde det. Ryktet gick och fler sökte sig till mötena. Även om vi kämpade emot regnet som vräkte ner, särskilt under tredjekvällen då grusplanen vi var på mer eller mindre sköljdes undan så fortsatte vågen av mirakler. Bland annat kom en farmor fram med sitt barnbarn. Hon var berörd till tårar och berättade att pojken varit stum sedan födseln och aldrig sagt ett ord. Men efter förbön började det komma ljud ur hans mun. Självklart kunde han inte språket eftersom han aldrig talat men han kunde härma sina första ord i livet vid tio års ålder! En annan ung pojke var helt döv på ena örat men fick sin hörsel tillbaka!

Även om det var en liten kampanj med ca 300 besökare så var det helt underbart att se vad Jesus gjorde! Så många människor som fick sina liv förvandlade både genom helande, befrielse ifrån onda andemakters inflytande men framför allt frälsning och upprättelse i Kristus! Sätt dig ner en stund och berörs av bilderna på dessa människor som för allra första gången möter vår Herre! Jag vill uppmuntra dig till att vara med i bön för dessa människors fortsatta vandring med Jesus.

alternativ miljo bild e1553597067647

Den kände evangelisten Billy Graham ska ha sagt en gång att ”när man bett frälsningsbön med en människa så är 5% av arbetet avklarat. Sedan börjar de resterande 95 procenten genom uppföljning, bibelstudier och lärjungaträning.” I Sri Lanka är det vår partner Svensk Pionjärmission som ansvarar för kampanjerna och uppföljningen. De arbetar med ett team av pastorer uppe i bergen i centrala Sri Lanka och har de senaste åren sett en fantastisk tillväxt av nya församlingar som blir till efter kampanjerna. Var gärna med i bön för det arbetet.

Daniel Bäckerud

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission