Skakande och uppmuntrande vittnesbörd från Guinea

 

Ibland har de som följer vårt arbete lite på avstånd lite förundrat uttryckt att ”det ser ju ut som i apostlagärningarna!” Skaror kommer till tro, under och tecken och nya församlingar startas som en följd. Och så är det ju. Jesus gav sina lärjungar ett uppdrag och vi lever som Guds församling i de oskrivna kapitlen efter Apostlagärningarna 28.

Sedan Gud talade till mig för flera år sedan om att vi skulle satsa målmedvetet i Västafrika så har vi fått se många spännande dörrar öppnas. Städer och byar har skakats av Guds kraft, tiotusentals människor har fått sina namn skrivna i livets bok och hundratals församlingar har startats och växer! Men det är alltid kamp vid frontlinjen. I Guinea, ett av de länder där vi tydligt känner av detta så samtidigt som vi ser historiska genombrott för evangeliet bland Fulani-folket så kommer också motstånd och förföljelse. I några artiklar i år kommer vi att belysa något av den kampen som flera av de nya troende tillsammans med våra medarbetare kämpar. Som Kristi Kropp, världsvitt så känner vi med och agerar för hela kroppen när någon del lider. Ta del av några av de vittnesbörd som vi fått från nya syskon i Herren som vi på olika sätt är med och hjälper.

”När den vite predikanten kom till vår by och predikade kände jag något på insidan som sa till mig att detta var det enda rätta. Det var första gången jag hörde om Jesus och jag visste med säkerhet att Jesus var ända räddningen! När vi hade konverterat blev vi mycket illa behandlade utav våra grannar, det började med glåpord och sedan började de försöka misshandla oss. En morgon hittade jag min man död vid floden. Han var där för att tvätta sig och någon hade slagit honom I huvudet så hårt att han dog. Då tog jag mina barn och min mamma med mig och flydde. Nu har pastor Oury och församlingen tagit mycket väl hand om oss, de har gett oss en plats att bo på och de har också sett till att vi fått jobb och en inkomst. Vi är alla så tacksamma till Jesus, våra liv har blivit så mycket bättre. Vi känner oss så välsignade och vi önskar att vi tog detta beslutet mycket tidigare.”

45047287 571770489916180 2624274212411408384 n

”Jag fick höra om Jesus första gången när missionärerna kom till min by. När jag lyssnade till budskapet kände jag enorm frid I mitt hjärta och jag visste att jag var tvungen att ge mitt liv till Jesus. Efteråt fick jag också en Bibel som jag läser varje dag. Jag är så tacksam för att jag och min familj fått lära känna Jesus! Tyvärr hade mina grannar svårt att förstå vår konvertering och det var ingen som ville prata med mig, jag kunde varken jobba eller försörja familjen. Nu har jag, min fru och mina två pojkar flyttat hit till Mamou där vi fått ett nytt hus och Pastor Oury har även rekommenderat mig till ett jobb så att jag kan försörja min familj!”

45130409 196144314619714 7562468390619578368 n

Trots att flera av de nya troende ifrån denna starkt muslimska folkgrupp vittnar om hån, utfrysning, misshandel, förföljelse och ja, till och med mord – så är vittnesbörden också genomgående ljusa och trosfyllda. De vet vilket pris de har betalat, men de säger att det var värt det. För nu har de frid med Gud. Nu har de Jesus. Och den sanningen de har känt i sina hjärtan har sedan bekräftats om och om igen genom den kärlek som troende syskon har visat dem i praktiken. Där finns du som understödjare med på ett konkret sätt. Varje månad stöder vi både församlingsplanterare, evangelisationssatsningar via radio och möten, men också hjälp till nya troende på olika sätt. Just nu söker vi fler månadspartners för detta löpande arbete bland fulani-folket. Skriv till oss eller maila på info@gautmission.org om du vill veta mer om hur du kan vara med. Märk gärna kuvertet med eller skriv ”Fulani” i adressraden om du mailar till oss.

Jonas Andersson,
Missionsdirektor

 

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission