Jul för första gången

Jul. En massa minnen. Förväntan. Dofter och smaker. Vi som har en orsak att fira jul får en massa associationer bara jul kommer på tal. Och även om det är många saker som förenar oss i vårt firande i de nordiska länderna, så är vad som definierar ”en riktig jul” minst lika varierande som det finns antal läsare av det här nyhetsbrevet. Jag vet inte hur det är hemma hos dig, men jag kan lätt räkna upp en rad saker som verkligen får julkänslan att komma för egen del. Det kan vara ganska banala saker egentligen och som jag, om jag reflekterar lite, inte skulle komma på tanken att försöka föra över på någon annan. Men det verkar vara så lite tills mans. Vad jag verkligen vill föra vidare till så många jag bara kan medan jag är kvar på jorden, är dock varför vi firar jul! Och just detta vill jag uppmuntra dig med som läser våra brev, ber för vårt gemensamma arbete och ger av de ekonomisk medel Gud har anförtrott dig att förvalta. Just nu i juletid, samlas tusentals människor på olika platser i världen och kommer för första gången i sitt liv staka sig igenom julevangeliet. Tafatt tända ett ljus och tacka för att de numera lever i det stora ljus som de inte bara fick se utan också ta emot i sina liv. Det kommer inte att lukta jul som hemma hos dig. För samtliga av dessa tusentals nya troende på Jesus, kommer julen aldrig förknippas med tomtegröt, skinka eller lutfisk. Men det blir riktig jul hos dem i år, för allra första gången tack vare dig. Ditt engagemang genom Gå ut mission det gångna året har förkroppsligat julens budskap på några av de mörkaste platserna på vår jord. För det är jag dig evigt tacksam.

Samtidigt är det oundvikligt att en sådan här tid också tänka på alla de miljontals människor som aldrig någonsin fått chansen att ta emot frälsning från Gud. Därför avslutar vi året med en vädjan om din fortsatta generositet och överlåtelse till arbetet. Redan i början av året sänder vi ut nya missionärer, trycker nya Biblar, planterar nya församlingar och hjälper nya människor till mötet med Jesus Kristus. Tack på förhand för din gåva och förbön.

Avslutningsvis vill jag önska en riktigt God Jul och ett Välsignat Nytt År till dig och alla de som genom dig i år kommer att fira sin första jul.

Jonas Andersson

Missionsdirektor

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission