Guds rike växer!

Det finns ingenting så underbart som när en människa väljer att ta emot Jesus som sin frälsare! När det dessutom händer på platser som alldeles nyss var helt onådda, då är det extra härligt. Vi (Daniel och Simon) är nyligen hemkomna ifrån Guinea och det är med glädje som vi nu berättar för dig vad vi sett Gud göra.

Det starkaste minnet vi bär med oss är när vi fick berätta evangeliet om Jesus i en helt onådd muslimsk by utanför staden Mamou. Vi åkte tre timmar med bushtaxi ut i djungeln på otroligt dåliga vägar innan vi kom fram till byn. Väl där möttes vi av mycket enkel levnadsstandard men framför allt slog det oss att de aldrig hört talas om sin frälsare tidigare. NU äntligen skulle vi få möjligheten att berätta den viktigaste nyheten i deras liv, att Jesus dött för deras synder och att de kan bli räddade genom hans blod!

Vi började med att sätta oss ner tillsammans med hövdingen i byn och hans medarbetare. Där satt bland annat imamer och mullor ifrån moskén medan vi ödmjukt berättade varför vi var där. De välkomnade oss med öppna armar och gav oss möjligheten att dela Guds ord. Ungefär 300 människor samlades och Daniel predikade de goda nyheterna om Jesus. Många av dem sökte frälsning vid inbjudan och flera blev helade. En ung kvinna var helt förlamad i sin vänstra arm, den hängde okontrollerat längs hennes sida. Efter förbön började hon först röra på fingrarna, för att sedan böja armen innan hon sträckte den högt över huvudet så att alla de samlade kunde se vad som hade hänt!

De muslimska ledarna stod och såg på med förundran i blicken över det som precis hade hänt. Därefter plockade vi fram en stor säck med biblar och förklarade att de kan läsa mer om Jesus i dessa böcker. Då blev det snabbt stor uppståndelse och folket trängde sig fram för att se till att de fick tag i en bibel. Trängseln blev mycket svår att hantera så vi lämnade över ansvaret till hövdingen i byn. Vi sa till honom att han känner sin befolkning så det är bäst att han delar ut böckerna. Föreställ dig nu där du sitter och läser detta brev hur en muslimsk ledare står på en stol och delar ut biblar till sin egen befolkning!! Biblarna vi hade med oss tog slut och även leksakerna vi delade ut till barnen var mycket populära. Innan vi skulle åka därifrån tog hövdingen oss åt sidan och berättade att han ville upplåta en byggnad åt oss så att vi kunde fortsätta undervisa hans folk om denne Jesus som han just hört talas om!

mote utanfor mosken 1

Dagen därpå, redan tidigt på morgonen reste två pastorer den långa och svåra vägen tillbaka till byn för att flytta dit. De började arbeta på en gång för att plantera en församling i den byggnad hövdingen upplåtit åt oss. De bjöd in till sin första samling som var bön för sjuka och kön till byggnaden verkade aldrig ta slut. Så många ville ha förbön för olika saker och de berättade för oss efteråt att det tog fyra timmar innan de hunnit be för alla.

Efter detta fantastiska genombrott fick vi erfara något som återigen gav oss perspektiv på vilket mirakel Gud faktiskt gjorde i den där byn. Vi åkte nästan lika långt, på om möjligt ännu värre vägar, till en annan by inom samma stamfolk, fulani. När vi kom fram var platsen nästan helt folktom, alla var ute och arbetade och vi fick sitta ner under ett avokadoträd för att vänta på att någon skulle hämta byns hövding. Vi berättade för honom att vi hade med oss gåvor och nyheter till hans befolkning och han välkomnade oss till en början. Vi delade ut leksaker till barnen och ryktet om vårt besök började spridas. Fler och fler barn kom tillsammans med sina föräldrar för att ta emot en leksak och när folket hade samlats var det dags att börja dela evangeliet, Simon stod med bibeln i handen, redo att predika de glada nyheterna om Jesus men han fick aldrig börja. Vi blev bortvisade utav de muslimska ledarna och fick åka därifrån.

Sista dagen innan det var dags för oss att resa hem igen åkte vi till ytterligare en by, lite större än de tidigare. Vi ställde oss mitt i byn, precis utanför moskén och började med att dela ut leksaker. Flera hundra familjer trängdes fram för att få tag i leksaker till sina barn och när leksakerna var slut började Simon predika evangeliet, precis framför moskén där flera gensvarade och sökte frälsning. Vi delade också ut biblar på denna plats och det var stor efterfrågan, både unga och äldre trängdes för att få en bibel!

lasa guds ord

 

Det är med stor tacksamhet vi skriver denna rapport. Hundratals av fulanifolket har nu börjat läsa bibeln på sitt eget språk. Telefonerna går varma hos våra medarbetare på plats med människor som har frågor om saker de läst i Guds ord. Vi tackar Gud för varje mirakel, alla som sökt frälsning och tagit emot Guds ord. Vi tror att detta bara är början på något otroligt vackert som Gud håller på att göra bland fulanifolket. Stort tack också till dig som burit oss både i bön och ekonomiskt under denna resa!

Daniel Bäckrud och Simon Lundgren

bild till signatur daniel och simon e1542885790583

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission