Du behövs

Jag kan frimodigt säga att Nässjö Pingstkyrka vändes upp och ner lördag 20 oktober, då det äntligen var dags för Engage 2018! Engage är namnet på konferensen vars mål är att göra just det: engagera nästa generation för mission bland de onådda och bibellösa folken!

Gå ut mission har tillsammans med Folk&Språk (Wycliffe) och OM Sverige samt frikyrkorna i Nässjö arrangerat en heldag med fokus på de onådda och bibellösa folken, där konkreta verktyg har erbjudits för att ta missionsbefallningen på allvar.

I år är andra året konferensen arrangeras. Över 150 förväntansfulla deltagare samlades i Nässjö Pingstkyrka denna dag, nyfikna på mission och deras plats i uppdraget. Arrangörerna av konferensen jobbar alla för att nå de onådda och bibellösa folken med evangeliet om Kristus, men på olika sätt. Under konferensen var även kyrkans foajé full av montrar från olika missionsorganisationer och bibelskolor, alla med samma hjärta för de onådda folken. Det är mäktigt att se organisationer som är så olika stå enade och jobba mot samma mål: att göra Jesus känd, ärad och efterföljd runt om vår jord.

Engage kickade igång redan klockan 10 med en missionsshow, ledd av Adam Stendahl och Anton Karlsson. Där lyssnade vi till spännande intervjuer och berättelser från missionärer som på olika sätt överlåtit sina liv till Jesus och uppdraget. Deltagarna fick även en fantastisk möjlighet att ta ett första steg ut i mission: tre lyckligt lottade deltagare vann missionsresor! Dagen var även fullspäckad av spännande seminarier med undervisning, där man bl.a. kunde lära sig hur man översätter bibeln eller hur man startar församling i ett muslimskt land. Mats-Jan Söderberg, missionsföreståndaren för Folk&Språk, predikade sedan på kvällsmötet utifrån berättelsen om den blinde Bartimaios. Ett inspirerande och utmanande budskap om att det är en livslång överlåtelse att följa Jesus.

dsc 6781

En av höjdpunkterna under dagen måste jag ändå säga var lovsångskonserten ”Reach the nations” som leddes av lovsångsteamet Respons. Missionsledaren för OM, Daniel Stråle, har i 15 år haft en vision om ett stort bönemöte för nationerna. Denna dag blev visionen äntligen verklighet, då varje lovsång under konserten varvades med bön för ett onått folk. Det blev ett starkt möte där Gud talade och berörde många människor med sitt hjärta för nationerna. Heliga besluts togs i Pingstkyrkans lokaler den eftermiddagen. Beslut om att gå från åhörare till efterföljare. Beslut om att ta Jesus befallning om att gå ut och göra alla folk till lärjungar på allvar … Och GÅ!

dsc 6764

Kan jag, kan dom!”

Med de orden avslutades missionskonferensen Engage. Det var 4 år gamla Agnes Cucca, dotter till kampanjevangelisterna Andreas och Lina Cucca, som kom upp på scenen och uttalade dem i mikrofonen. Vilket kvitto på en lyckad missionskonferens, måste jag säga! Agnes har förstått att hon kan vara en missionär. Hon har redan följt med sina föräldrar på flera missionsresor och bett för sjuka! Kan Agnes vara en missionär kan du vara en missionär. Vi är alla kallade att vara bärare av de goda nyheterna om Jesus Kristus, vare sig vi är 4 år, 24 år eller 74 år. Vi är alla kallade att vara engagerade i Guds mission, om det så är genom att vara den som sänder eller den som är sänd. Det är så viktigt att dagens generation får förstå att det finns en plats, en uppgift, just för dem i detta stora pussel. De behövs, du behövs – och det är NU!

Clara Johansson

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission