Guds eld i Phetchabun

Det var fantastiskt att få samla ihop teamet som bestod av Sara och Ludvig Zälter, Tarald Drejer, Mirjam Petersson, Hanna Philipson och Daniel Smenes, i Bangkok.

Efter ca 6,5 timme med buss var vi framme i provinsen Phetchabun och byn Lom Sak. Gästfriheten från de lokala troende och pastorerna var milt sagt chockerande för oss från väst. Vi kände oss som kungligheter de dagar vi var där.

Vår bön inför de här dagarna vi skulle få tillsammans med de troende på plats, var att få förmedla något som skulle finnas kvar länge efter att vi åkt därifrån. På söndagsmötet tändes en eld av mission hos nästan 40 personer. De gav sitt gensvar till att ta stafettpinnen av mission vidare till sin by och nation.

Dagen därpå blev en dag fylld med praktisk undervisning. Vårt fokus låg på att förmedla vikten av att leva nära Jesus, vad evangeliet är och hur man kan förkunna det. Vi talade också om hur man kan ge sitt personliga vittnesbörd och hur man ber för sjuka. Hungern hos de troende drog Guds ord ur oss!

img 0147

Responsen vi fick var att de helt enkelt inte visste hur man delar evangeliet med människor utan kyrkvana. När jag frågade vad de hade gjort hittills, blev svaret att de hade delat ut flyers här och där utan att engagera sig i samtal med lokalbefolkningen. De hade lett till att de snabbt gav upp.

När vi träffades nästa morgon var det sjutton kristna från byn som skulle följa med oss till några mindre samhällen. Där delade vi upp oss i mindre team och kom i kontakt med lokalbefolkningen så att vi kunde dela de goda nyheterna om Jesus. Responsen var överväldigande och vi såg människor bli både frälsta och helade. De kristna på plats blev så ivriga inför att nå ut till andra, nu när de visste lite mer om hur man kunde göra. Så det blev så att de drog med oss till människor de kände och till dem som behövde få höra. De hade fått tag i elden, eller rättare sagt, elden hade fått tag i dem.

img 9687

Vi hade också ett möte vid en av de lokala ledarnas hus. Dit kunde människor komma för läkarundersökning. Där var ca tjugo personer som först fick höra evangeliet förkunnas och så bad vi för de sjuka innan de fick sin undersökning. Många blev helade här.

Under tiden vi var på plats gjorde vi två skolbesök. Vid det första tillfället var det ca 250 elever samlade. Vi lekte några lekar med barnen och Hanna predikade. Många gensvarade och många vittnade också om hur sjukdom och smärta lämnade deras kroppar fullständigt!

img 0633

Vid nästa skolbesök var det Ludvigs tur att predika. Det var första gången för honom att hålla en appell. Vi fick veta att det skulle vara drygt tvåhundra elever på plats. Precis före samlingen bestämde styrelsen för skolan att det skulle bli ett tillfälle för alla studenterna att vara med, två tusen elever! Ludvig kände av nervositeten men förmedlade Jesus till dessa härliga thailändska studenter på ett fint sätt. Många sökte frälsning och blev helande.

Sammanlagt var det:
– 2639 människor som fick höra evangeliet
– 210 personer som sökte frälsning
– ca 45 stycken som blev omedelbart helade!
Det som sker i Thailand kommer att fortsätta. Blitz19 Thailand är på gång – kom med du också!

DANIEL SMENES

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission