Blitz Thailand

Det började med en vision under 2006, när Dag T Heggset var utbränd och deprimerad. Mycket har hänt sedan dess! Nästa sommar kommer 48 team från olika länder att träffas i Thailand för att nå ut till 48 provinser med evangeliet!

Thailand är ett av Asiens mest onådda land med mindre än 1% evangeliskt kristna, efter mer än 200 år av kristen verksamhet! Inofficiellt säger man att det finns fler än 2 miljoner prostituerade och att kanske så många som 40% av dem är barn. I de södra delarna av landet pågår dagligen terrorhandlingar och man ser överallt en nation av faderlösa p.g.a. att de för två år sedan miste sin älskade kung Bhumibol Adulaydej. Han hade i årtionden varit landsfadern under många olika kriser.

Vi i Gå ut Mission har varit aktiva när det gäller mission i Thailand ända sedan 2003. Då bodde familjen Heggset där och vi hade under något av åren bl.a. evangeliska kampanjer under bar himmel. Huvudfokuset låg på nord-öst, mot gränsen till Laos och Kambodja. Utöver detta fick vi också vara med och frakta massor av biblar över gränserna, in i de kommunisktiska militärregimerna, där de troende blir mycket förföljda för sin tro.

År 2006, när Dag var på väg till ACE-konferensen i Belfast, fick han i en syn se den thailändska kartan. Dag beskriver det så här: ”Jag satt lugnt och skönt i min flygstol när den thailändska kartan plötsligt kom rullande ner från taket och blev hängande rakt framför mig. Alla provinserna hade olika färger. På samma gång tog det eld i provinserna, en levande låga i varje provins – samtidigt. Jag förstod direkt att Gud vill visa mig något som skulle ske i framtiden i Thailand. Han förklarade att lågorna representerade förkunnelse av evangelium av troende från olika nationer, tillsammans med thailändarna.”

Åren gick, under ”blod, svett och tårar”. Det såg inte ut att bli något av synen. Det skedde flera misslyckade försök med att få till det som Gud hade visat. Men 2016 kunde vi äntligen sätta ner spaden på allvar! Sex team från Norge och Sverige gav sig iväg. Vi fick förmedla evangeliet till sex provinser. Dag upplevde då att visionen gick in i en helt ny fas och Gud gav fler detaljer om hur vi skulle gå vidare. Nu skulle vi fördubbla antalet team varje år, fram till 2020 då vi mobiliserar ut till alla 77 provinserna i Thailand. Så 2019 ger vi oss alltså ut med 48 st team!

Årets Blitz Thailand var speciellt för mig på många sätt, kanske extra speciellt för att jag hade förmånen att ha med min älskade fru och våra fyra döttrar. Att få dra ut till missionsfältet med hela familjen på det här sättet betydde mycket för oss men också för dem vi möter i vår vardag. På skola efter skola i provinsen Chai fick vi höra från rektorer och andra i lärarstaben att Ni är verkligen ett exempel på hur en familj ska fungera, i en nation där vi upplever så mycket sår och splittring i familjerna.

Vi reste till Blitz Thailand med ett särskilt program. En av flickorna hade förberett en dans, som hon fick med alla oss andra på. Två av oss spelade dockteater om förlåtelse. Jag sjöng, både för och med skoleleverna och så förkunnade vi ett enkelt evangelium om Jesus. Till slut inbjöd vi alla som ville att gensvara på budskapet. På plats efter plats fick vi se händer som lyftes högt och så bad de frälsningsbönen. Så starkt att en jämförelsevis oerfaren familj som vi är, kan få utgöra så stor skillnad i människors liv”!

Er evangelist
Dag T Heggset

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission