Pionjärernas upplevelser från missionspraktiken

img 1695
Annie Nikrin En tid innan vi åkte till Guinea så talade Gud till mig mycket om det Levande vattnet. Det fanns en stor längtan hos mig att åka till folket på Fotoba för att få ge dem det här vattnet. Vattnet som ger evigt liv och stillar varje törst. Jag ställde mig framför folket med vatten i min ena uppsträckta hand och ropade: “If anyone are thirsty tonight, come here and drink! When you drink of this water you will soon need to drink it again. But if you drink of the water that Jesus gives it will stay inside you. It will become a well inside of you with water that flowes through you and gives eternity life”. Det var många som blev befriade från olika saker och helade i sina kroppar under kampanjkvällarna. Allt på grund utav vår underbara Gud som var där och älskade människorna. Kommer speciellt ihåg en kvinna som blev befriad från en demon under en av kvällarna, hon kom tillbaka även nästa kväll och då var hon inte sig lik längre. Hon bara strålade utav Jesus och jag förstod att hon tagit emot det Levande vattnet.
img 2664
Hanna Philipsson Jag har svårt att sätta ord på allt vi var med om och allt Gud gjorde genom oss under vår resa till Guinea. En enda mening ringer i mina öron när jag tänker på allt vi var med om: JESUS ÄLSKAR VERKLIGEN GUINEA! Ända från den stund jag satte fötterna på ön fylldes jag av en sådan kärlek för soso-folket som befolkade ön. Från alla barn som sprang omkring och öste glädje in i våra liv, till kvinnorna som satt utanför sina hem och tvättade kläder eller lagade mat, till männen som fiskade eller jobbade med annat. Gud har en sån otrolig kärlek för sina barn på ön Fotoba, och det märktes på kampanjkvällarna. Kväll efter kväll fyllde Gud ön med sin glädje och vi dansade ifrån kampanjplatsen till vårt boende, bara för att Gud är god. Den tredje kvällen hade nästan alla i teamet känt att det var tufft i andevärlden, att en kamp var i full gång. Detta visade sig extra tydligt när vi kom till kampanjplatsen och nästintill ingen var där. Men där var några barn som satt och väntade på att det skulle dra igång, så vi bestämde oss för att vi skulle dansa med de, medans resten av folket rullade in. Området fylldes av fartfylld lovsång och glädjen fick ta över totalt! När Daniel sen hade predikat och vi bad för sjuka var det en kvinna som blev befriad och en man med en bruten arm som blev helad. Guds glädje fyllde oss och fyllde Fotoba, så mörkrets makter hade inte längre någon kraft där! JESUS ÄLSKAR VERKLIGEN GUINEA!
img 2518
Clara Johansson Innan vi åkte till Guinea talade Gud mycket till mig om frihet; att han längtar efter att sätta sitt folk fria från olika saker som binder. När vi kom fram till ön Fotoba förstod jag snabbt vad han menade; hela öns befolkning hade på sig amuletter och fetischer, och gick till häxdoktorer för att ”få beskydd” (till och med många kristna!). Många människor var demonbesatta. Ett tillfälle jag sent kommer glömma var dagen efter kampanjen var över. Vi vaknade på morgonen och upptäckte att det satt en ung muslimsk kvinna utanför vårt hus. Hon hade hört rykten om att vi fanns på ön och att många hade blivit befriade, så hon gick en mil den morgonen för att bli befriad från en demon. Just den dagen skulle vi till hennes by för att predika, så vi tog med henne i båten tillbaka. Där bara låg hon längst fram i båten och kunde varken titta på oss eller ha ögonkontakt. När vi senare hade haft möte i byn bad några för henne. Hon föll till marken och blev okontaktbar i flera minuter. De fortsatte be. Plötsligt vaknade hon upp, med en lätt blick, och berättade att hon såg sin demon lämna henne och fara ner i sjön! Hon lämnade sin slöja och tog emot Jesus som Herre. Helt fantastiskt! Jesus kom för att sätta de betryckta fria. Bara i hans namn finns den sanna friheten.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission