Lervälling, blodiglar och frälsningsmirakler

I Maj reste Andreas, Lina och deras dotter Agnes till Sri Lanka för två bymöten samt en kampanj i Mount Vernon. Med på resan var även David Oliw från Svensk Pionjär mission som hade med sig dottern Rebecca.

När vi kom till Mount Vernon slogs man av den vackra omgivningen. Det andra som slog en var alla vackra människor. När jag tittar tillbaka inser jag att veckan i Mount Vernon var något som Gud orkestrerat. På kampanjens första kväll hade Lina en kort hälsning innan David Oliw predikade och många av de 400 som var samlade gav gensvar på evangeliet. Flera upplevde även helande. En kvinna hade varit sjuk i flera år och kunde knappt röra kroppen. Hon var stel och helt plötsligt under bönen kände hon hur smärta o stelhet släppte. Hon hade även haft kraftigt nedsatt hörsel i 32år men kunde nu höra tydligt! Tidigare behövde folk nästa skrika för att hon skulle höra.

Andra kampanjmötet kunde det lika gärna blivit inställt möte då det öste ner bara timmen innan mötet och prognosen sa att det skulle regna genom natten. Men för andra gången under resan lyfte vår yngsta teammedlem Agnes sin röst och sa ”regn sluta i Jesu namn Amen!” Och likt första gången slutade regnet. Vi hade många hundra på plats och folket lyssnade intensivt när Lina Cucca predikade en illustrerad predikan med hjälp av Rebecca Oliw och gensvaret var starkt. Människor vittnade om helande ikväll, en av dem hade blivit medtagen av en vän och under förbönen hade hennes huvudvärk försvunnit. Men det mest fantastiska var att se hur berörd hon var av Jesus.

I Mount Vernon fanns sedan tidigare en liten församling på ett fyrtio personer.Under kampanjen kom det folk från fem olika Tea estates och församlingen i Mount Vernon hade redan bestämt sig för att plantera en församling på ett av estatesen. Ett Tea Estate är ett område där man odlar te och inom ett estate kan det bo väldigt mycket människor.

Under tredje kvällen var det Team Oliw som vittnade och predikade. Rebecca inledde med ett vittnesbörd om hur hon blivit helad och sedan tog pappa David Oliw över och predikade evangeliet. Pga kraftigt regn tidigare på dagen och lervälling på kampanjplatsen var skaran något decimerad, men trots detta gensvarade 60 personer på inbjudan. Efter förbönen för sjuka kom flera och vittnade. Efter mötet tackade vi familjen Oliw för god insats innan de åkte hemåt Sverige.

På Söndagen predikade vi i den lilla kyrkan i Mount Vernon där många av de nyfrälsta kommer börja komma till. En kvinna som var kristen tog med sin man och han tog emot Jesus under förbönen. En anann kvinna kom o vittnade att hon blivit befriad från onda andar, helad o frälst under kampanjen. På gudstjänsten var det 22 nyfrälsta som besökte kyrkan för första gången.Undder Söndagskvällen hade vi det sista kampanjmötet i Mount Vernon och när vi kom dit regnade det fortfarande. Hela kampanjfältet var lervälling och tom på människor men full av blodiglar. När vi väl kom igång ca 2 timmar sent var över 700 personer samlade. Himlen var helt klar och det kom inte en droppe mer regn. Andreas predikade evangeliet om att Jesus var det perfekta syndoffret och vid frälsningsinbjudan kom 96 personer fram för att ta emot Jesus! Vilken härlig syn att se ljuset tändas i människors ögon. Med kunskapen om att det finns heltända pastorer som både kommer välkomna dem till sina församlingar i området samt starta nya grupper i intilliggande Tea estates blir man otroligt lycklig som missionär. Vi välkomnade dem och undervisade kort om vägen vidare som lärjunge och vikten av att komma med i en lokal församling. Vi hade även flera som vittnade om helande, både smärtor som försvunnit och hörsel som återställts, men detta blir futtigt i jämförelse mot att människor gått från död till liv, från mörker till ljus, från förlorade till återfunna!

Andreas Cucca

 

lina inbjudan agnes med helad tjej forsta kvallen infor motet

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission