De unga i kyrkfönstren

” I fönstret satt en ung man som hette Eutykus. Han föll i djup sömn när Paulus talade så länge, och i sömnen föll han ner från tredje våningen, och när man lyfte upp honom var han död.” Apg. 20:9

Denna makabra situation i Troas fick som tur var ett lyckligt slut då Paulus gick ner och väckte pojken till liv igen, bara för att fortsätta med ett ännu längre möte, glory! Men situationen har talat in i våra hjärtan i Gå ut mission. De unga i våra församlingar har fallit i djup sömn för flera decennier sedan under allt vårt pratande, sammanträdande och teoretiserande. Och vad värre är så har flera tusen av dessa ungdomar fallit ut ur församlingarnas fönster andligt talat och har inte något liv med Jesus längre. Det har dött. De som skulle vara framtidens herdar och evangelister är borta. De skulle ha varit den nya segertruppen som förmedlat evangelium till invånarna i vårt land. Men så är det inte idag.

I Gå ut mission har vi ett arv och en tradition av att bli anförtrodda mycket stora och viktiga uppdrag. Vi var unga när vi första gångerna sa ja till uppgiften. Vi ville inte sitta och uggla i ett gammalt kyrkfönster. Vi ville ut och göra det som alla pratade om! Utan så mycket erfarenhet kastade vi oss därför ut, i kärlek och förtröstan till Jesus. Kristi kropp hemma i Norden visade sitt förtroende och sände ut oss. Herren verkade på ett enormt kraftfullt sett och hundratusentals av onådda människor har blivit frälsta i så många olika länder.

Nu gör vi det samma med de unga som sitter runtomkring i Nordens kyrkfönster och halvslumrar. Vi vill inte att fler somnar. Inte att fler faller ut ur fönstret och dör. Därför så sänder vi med förtroende dem som vill gå, till de onådda människorna i världen med evangelium. Det förvandlar dem och det räddar världen! 40 Unga missionärer står nu redo att sändas ut. Var med och stöd vårt arbete Ung Missionär, med en kraftfull pengagåva så att vi kan sända ut dem. Då investerar du i dina egna barns och barnbarns framtida kristna ledare i vårt land. Och bed för sommarens 7 team som reser till: Montenegro, Bulgarien och Thailand!

Jonas Andersson, missionsdirektor

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission