Vi behöver gå nu!

6-8 april arrangerade Equmeniakyrkan Alingsås, Apg29, Equmeniakyrkan och Gå ut mission en missionskonferens tillsammans i Alingsås! Syftet med iMission var att unga människor skulle samlas och utmanas till att överlåta sig till Kristus och missionsuppdraget internationellt men också för mission i Sverige, genom att bli med och grunda nya församlingar.

När dörrarna slogs upp på Alströmerteatern strömmade 4-500 ungdomar in till ett härligt missionsmöte. Lovsångsbandet under ledning av Sandra Rydsmo höll en oerhört god kvalité och Anton Karlsson förkunnade starkt om hur han aldrig någonsin skulle välja något annat än att få tjäna Jesus. Ett 20 tal personer visade att de ville ta emot Jesus som sin frälsare och över 100 personer överlät sig till ett liv i tjänst för Jesus!

På lördagen hölls dels ett seminarium av våra Pionjärelever tillsammans med eleverna från Apg29 och senare på eftermiddagen undervisade Mia Christine Helgemo från Trondheim på ett sätt som verkligen berörde de unga om varför de skulle bli missionärer. Därefter gick över 132 ungdomar ut på Alingsås gator och torg för att både inbjuda till kvällens möte, men vittnade också om Jesus! Många fick även be för Alingsåsare mitt på gatan. På kvällsmötet förkunnade Simon Lundgren starkt utifrån Paulus omvändelse på Damaskus vägen med appellen: -Vi behöver gå nu! Ytterligare 5 personer gav sina liv till Jesus och 75 unga människor överlät sig att gå ut med evangelium till världen! Efter mötet samlades en stor skara av konferensdeltagarna i Alingsås park och serverade pannkakor och vittnade och bad för stadens ungdomar till långt in på småtimmarna!

Söndagens finalgudstjänst fick en känslomässig stark avslutning. Jonas Andersson hade förkunnat budskapet: ”Utför mission för Guds skull, för de onåddas skull och för Din egen skull”, och inbjöd därefter först församlingens äldre att gå före och visa att de trots det ungdomliga uttrycket i konferensen fortfarande trodde på och stod upp för mission. Alla de äldre lämnade sina bänkar och gick fram, och så slöt gråtande de yngre upp bakom. Det var nog inte ett torrt öga i den gamla Missionskyrkan! Vi fick här se Malaki 4:6 uppfyllas framför våra ögon: ”Han skall vända fädernas hjärtan till barnen och barnens hjärtan till deras fäder”. Men iMission slutade inte i och med helgen – många av konferensdeltagarna anmälde sig på våra missionsresor och kommer under sommaren verkligen få uppleva: -”I´m a missionary!”

Rickard Lundgren

Grundare

 

pb 180406 003 2696 pb 180406 004 6779 pb 180407 007 2857 pb 180407 009 2989 pb 180407 014 3322 pb 180408 019 3549 pb 180406 001 2485

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission