Vem är Simon Lundgren?

Simon Lundgren är en glad, tjugoettårig evangelist inom Gå Ut Mission. Han säger själv att man ska börja i tidig ålder, att berätta för andra om Jesus är ju det som jag brinner för, mitt allra största intresse. Andra intressen i mitt liv är musik, skidåkning och film.

När blev du frälst? 

Jag skulle vilja säga att det skedde när jag var tio år gammal.

Din vandring med Gud och dopet i den helige Ande, är det någonting som har påverkat dig?

Ja, absolut. Anledningen till att jag står i tjänst idag är ju för att jag fick uppleva dopet i den helige Ande när jag var tolv år gammal.

Var det då du började tänka på mission också eller var det för att din pappa redan var inne i det?

Var du så att säga redan, döpt och stöpt in i det? Det har alltid legat nära till hands med tanke på familjen och så. Men när jag var åtta-nio år, hörde jag Guds röst. Han sa ”Du är evangelist, Simon”. Sen när jag var tolv år gammal och blev andedöpt, hörde jag samma röst säga ”Du är evangelist” och sen som femtonåring hörde jag igen Gud säga ”Simon, jag kallar dig till evangelist”. Och varje gång så var det ju mission som jag kände inom mig.

Är det något speciellt bibelord som har följt dig?

Jag har ett bibelord som har hjälpt mig i vad jag ska förkunna i alla fall. Det står i 1 Kor 9:16. ”Att jag predikar evangeliet är inget jag ska ha beröm för, det är ett måste för mig. Ve mig om jag inte predikar evangeliet.” Den bibelversen talade väldigt starkt till mig.

Församlingsplantering i Göteborg är ju också en del av ditt uppdrag nu.

Jag och en vän som heter Linus fick under vårt Team Pionjär-år, i uppdrag att flytta till Göteborg och plantera en församling där. Pappa Rickard var med men det var Linus och jag som skulle jobba på plats. Vi flyttade dit i oktober 2016 och utifrån de kontakterna vi fick med människor började det växa fram en kristen gemenskap. Vi träffades i hemmen och vi hade cafémöten på Waynes Coffee, mitt i hjärtat av Göteborg. Vi körde på så där och nu har vi anställt ett pastorspar på 50 procent, de leder församlingen vidare.

Vad skulle du vilja förmedla till andra kristna som är i din ålder?

Gud kan använda dig. Oavsett hur gammal man är så kan, och vill Gud använda alla människor. Att faktiskt våga ta steg i tro. Våga satsa. Våga tänka ett steg längre. Våga tänka ett land längre bort.

/ intervjuad av Peter Ek

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission