Färsk mango, upplopp och mirakler bland muslimer

Vilken glädje det är att få träffa en god vän när det gått flera år sedan man sågs! Oury, som många av er är bekanta med utifrån rapporterna nerifrån Guinea, har blivit en kär vän till flera av oss som haft glädjen att besöka Guinea de senaste åren. Ourys passion för Jesus har inte avtagit med åren utan tvärtom! Passion för Jesus smittar. Så var försiktig när du fortsätter att läsa!

Vi fick en del “egen” tid innan vår käre broder Daniel Smenes anlände till Conakrys flygplats. Vårt syfte med resan var pionjärmission bland muslimska Fulanibyar runt staden Mamou.

Ytterligar en önskan vi hade för resan till Guinea var att ta reda på hur det gått efter kampanjen som Gå ut mission hade 2016 på ön Kasa, just utanför huvudstaden.

Många ställer just denna fråga: Vad händer egentligen efter en missionskampanj? Hur ser uppföljningen ut? Kan man verkligen se någon bestående frukt?

Jag och Oury klev på en gammal träbåt och tog oss ut till ön Kasa. En liten bit från land stannade motorn. Någon gav förslaget att vi alla skulle hoppa i och putta båten iland den sista biten. Det slapp vi då den gamla motorn glädjande hoppade igång igen efter en stund.

Oury hade själv inte besökt ön Kasa under väldigt lång tid och visste egentligen inte alls hur läget var nu på platsen. Själv var jag väldigt nyfiken på vad vi skulle finna ute på ön. Väl framme vid ön mötte vi en långhårig spanjor och en japan som stack ut från mängden. De var där för att utforska stränderna som är belägna på andra sidan ön. Efter en stunds promenad så mötte vi en glad medelålders kvinna som hälsade oss välkomna. Hennes namn är Mama-Louise. Kvinnan hade tagit emot Jesus som sin frälsare under kampanjen och hon var tidigare muslim. Efter att hon låtit döpa sig efter kampanjen så bytte hon namn till Louise, berättar hon med ett stort leende på sina läppar.

När hon fick frågan vad Jesus betyder för henne så svarar hon: “Jag är så tacksam! För när jag böjer mig och ber så hjälper Gud mig! Han har så många gånger försett mig med vad jag behöver.”

Uppstod det problem efter att du som muslim tog emot Jesus?“ Ibland uppstår förföljelse men när man har fått tag på sanningen så är det värt allt.”

Vi bad för Mama Loise och för församlingen innan vi vände tillbaka mot fastlandet.

Före kampanjen fanns en utdöende Anglikansk församling på ön. Efter kampanjen så planterades en ny församling som växer. Nu är de fler än 160 medlemmar. På väg tillbaka mot båten så mötte vi ett gäng unga grabbar som alla är med i församlingens kör. All ära till Jesus!

Min konklusion gällande missionskampanjer i tidigare onådda områden blir, att om de görs med ett gediget uppföljningsarbete så skapar det stora genombrott för Guds rike! Jesus befaller ju oss i Markus kapitel 16:15 “Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen!”

Andreas Holm

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission