Gå vart jag än sänder dig

3generationer

Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till en profet för folken.” Men jag svarade: ”O, Herre, HERRE! Jag förstår inte att tala, ty jag är för ung.” Då sade HERREN till mig: ”Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. / Jeremia bok kap 1, vers 4-7

Året var 1964 då Gud genom samma ord från Jeremia kallade 17 åringen från Tollered på ett starkt sätt. Bosse upplevde kallelsen att bli pastor men förstod även inslaget med ”profet för folken” och att vara villig att GÅ UT vart än Herren sänder. Han kände bävan men påbörjade sin pastorsutbildning några år efter. Under 40 år år som pastor har Herren sänt Bosse till Korea, Canada, Albanien, Indien, Bangladesh, Pakistan, Sudan, Estland, Finland, Norge, Kongo och Guinea!

Året var 1984 när den 14 åriga Boxholms pojken stod inför den oranga klassrums dörren till SO salen, och just där starkt upplever kallelsen att bli missionär i Albanien. Bara några få år senare satt Rickard på sin första missionsresa till Albanien och sedan dess har Herren sänt honom till mer än 40 nationer med evangeliet.

Året var 2009 då Roger Larsson på konferensen Equip, som Gå ut mission arrangerade i Skövde, pekade ut 13 årigen och Guds Ande kom väldigt starkt över Simon. Han kunde inte resa sig från golvet och hörde Gud säga orden: -Du är en evangelist! Bara tre år senare predikade Simon på sin första missionsresa till Östeuropa och är idag evangelist i Nordens kyrkor. Snart ska han ut på sin 12:e missionsresa i världen.

På bilden ser du dem, tre generationer sida vid sida. Farfar Bosse, pappa Rickard och sonen Simon. Sjungandes evangelium om Jesus på torget i den sörmländska lilla småstaden Nykvarn. Herren sände dem dit för att vara med och grunda en församling. Nu sänder Herren dem alla tre vidare i nästa månad för att tillsammans med ytterligare 4 personer hålla en kampanj i det onådda landet Bangladesh! Vi tror att Gud på ett särskilt vis kommer beröra Bangladesh unga och äldre genom denna manifestation av ”generationer i mission”. Så nu vädjar vi till er som läser: Skicka ut oss genom ditt ekonomiska bidrag och dina förböner. Tillsammans går vi VART ÄN HERREN SÄNDER!

/ Rickard Lundgren, grundare och evangelist

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission