Vem är Alexander Bervebrink?

Under våren kommer vi att presentera några av dem som reser ut på uppdrag av Gå ut mission. Först ut är Alexander Bervebrink.Alexander är 32 år och bor med sin fru Sanna och deras två barn, Margit (5 år) och Einar (2 år) i det lilla samhället Malmbäck i Nässjö kommun. De flyttade dit då Alexander började arbeta som ungdomspastor i Klockargårdskyrkan i Malmbäck 2010. Sedan hösten 2016 arbetar han som skolpastor på kommunens gymnasium och högstadieskolor. Han beskriver sig som en praktisk person som gillar att snickra och bygga saker, något han ofta får möjlighet att göra på villan familjen bor i. Skogsmänniska är något han också glatt titulerar sig som, även om han inte får utlopp för det så mycket som han önskar.

Alexander, hur fick du hjärta för utlandsmission? Som 16-åring blev jag medlurad på en missionsresa av pastor Mange i missionskyrkan i Gnosjö där jag växte upp. Han drog med mig till Vitryssland och det förvandlade hela mitt liv. Jag brukar säga att det finns ett före och ett efter Vitryssland. Som 17-åring upplevde jag Jesu kallelse till mission, sedan dess har missionen haft en plats i mitt liv. Under gymnasietiden gjorde jag flera missionsresor och efter gymnasiet bodde jag utomlands en tid. Mission har haft olika mycket inflytande, men det är den främsta anledningen till att jag utbildade mig till pastor. När jag arbetade som ungdomspastor gjorde vi flera missionsresor med ungdomarna, men den största missionen var att jag arbetade mycket med nysvenskar. Först somalier och sedan, när Syrienkriget börjat, med människor från mellanöstern.

Hur kom du i kontakt med Gå ut mission?Sommaren 2014 frågade Anton Karlsson mig om jag ville följa med till Assam i Indien på kampanj. Det roliga är att typ 5 minuter innan Anton frågade, hade jag sagt till Jesus, något i stil med ”Jesus, nu måste något hända, en dörr måste öppnas” och så kom frågan om Indien. Jag hade mina frågetecken när det gällde pionjärkampanjer. Men när jag såg vad som hände, hur människor kom till tro, församlingar grundades och människor fick uppleva Guds kraft, så kan man säga att mina frågor blev besvarade! Det jag upplevde att jag skulle vara en del av när Jesus kallade mig, det hände på kampanjerna och i uppföljningen. Jag åkte på några fler kampanjer och i våras fick jag frågan om jag ville kliva på Gå ut missionståget!

Har du några inplanerade resor under 2018?Min ambition är att resa ut på två kampanjer per år och leda Ung missionärsteam. Vad gäller destinationer finns det en del detaljer som vi bara har sett konturerna av men som är på gång. Det händer mycket i Gå ut mission nu och jag ser fram emot 2018 med stor förväntan!

/ Emma Mauritzon, kursledare Team och Pionjär

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission