Betsemisaraka ropade högt efter Jesus

Den första januari for jag och min gode vän Gustav Bengtsson ner till Madagaskar för att försöka nå en folkgrupp kallad, Betsimisaraka, genom helikoptermission. Planen var att förlägga tre dagar ute i djungeln med evangelisation tillsammans med vår kontaktperson Sedera, men på grund av att en cyklon blåste in över landet hann vi endast med en dag. Men vilken dag det blev! 

Vi landade på förmiddagen med helikopter och blev varmt mottagna av byns invånare.Jag delade sedan mycket enkelt evangelium och upp emot hundra Betsimisaraka ropade högt efter Jesus som frälsare! Det hade för fem månader sedan startas en församling i byn, den lokale pastorn hälsade efter frälsningsbönen de nya troende varmt välkomna till församlingen.Sjukvård och tandvård gavs till behövande. Flera mirakler skedde, bland annat blev en man helad. Han hade haft svårt att resa på sig men efter förbön hoppade han upp och ner i sann glädje till Gud.

Resterande kvällar undervisade vi på ett center för föräldralösa barn. Vår kontaktperson hade startat detta centerför de här barnen som kom från bushen. Ett par av barnen blev döpta i den Helige Ande och tog emot tungotalet. Vi spenderade en av dagarna med att gå ut med de goda nyheterna i den by där vi bodde. Flera människor fick uppleva Guds kärlek till helande och befrielse. Vi hann också med ett söndagsmöte i en av kyrkorna i huvudstaden Antananarivo. Jag och vår kontaktperson Sedera fick även fantastiska samtal om hur vi tillsammans kan jobba för att nå folk, som bor ännu mer svårtillgängligt, med evangelium. Vi är mycket tacksamma till Gud för allt det goda han gjorde under veckan. All ära till Jesus Kristus för varenda själ som tog emot honom.

/ Simon Lundgren, evangelist

img 4494 25 01 18 05 31img 4489 25 01 18 05 31img 4490 25 01 18 05 31

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission