Hans härlighet sänker sig över Bangladesh

foto 2017 11 16 12 50 15

Vilken glädje att åter få hålla kampanj! I november hade vi möjlighet igen då Anton Karlsson reste ner tillsammans med våra bibelskoleelver och ett team från Salemkyrkan i Vargön.

”Långa skumpiga vägar” sammanfattar ganska bra logistiskdelen av den här rapporten. Vi reste en halv dag, från Dhaka, ända till Bangladesh nordöstra gräns mot Indien. Vi bodde långt bort från kampanjplatsen, vilket också betydde flera timmars bilresande varje dag. Men bortsett från allt skumpande, så hade vi gott om tid att från bilrutorna betrakta gula risfält redo för skörd, sjunkande blodröda solar över djupgröna skogar och vackra bengaler skötandes diverse olika sysslor.

Fulbari Netrakona var platsen för kampanjen. Alldeles vid gränsen till det indiska distriktet Meghalaya. Vi var inte mer än 1000 personer på de största mötena. Men de som var där fick höra de underbara nyheterna om Jesus! Andra kampanjkvällen började det att regna och mötet fick avslutas lite abrupt. Men vi hade hunnit med allt det viktigaste; evangeliet hade förkunnats, folk hade fått möjlighet att gensvara och vi hade samlat in uppföljningskorten. Däremot förstod vi att det skulle regna mer, och mycket riktigt, strax före nästa möte kom det. Men antagligen genom böneunderstöd från Skandinavien, så avtog regnet lagom till mötet började.

Varje kväll kunde man nästa ta på folkets förväntan. Och när inbjudan till att ta emot Jesus kom, var responsen direkt, varje kväll. Folk var så hungriga på Jesus att jag knappt fick tala till punkt innan händerna sträcktes i luften.

Redan första kvällen var det många som vittnade om helanden i sina kroppar. Flera berättade om hur mångåriga ryggbesvär försvann. En kvinna hade haft konstant huvudvärk

i flera år men blev ögonblickligt helad. En annan kvinna hade i 10 år haft så ont i benen att hon inte kunnat stå utan att ramla ihop. Men vi stod på scenen och hoppade tillsammans, och gav Gud all ära för miraklet. Folk vittnade om hur hjärtproblem och magproblem försvann! En kvinna blev helad från 6 års smärta i höft och ben. Gud bekräftade sitt ord och det var stor glädje!

Sista dagen var fantastisk! Den började med veckans avslutande seminarier. Vi var många som turades om att undervisa under veckans gång, men Gud hade på ett väldigt tydligt sätt förberett våra hjärtan och gett en väldigt tydlig röd tråd i undervisningen. Temat för veckan handlade om Guds kärlek och hur den driver oss till mission. En ung man, som var en av flera som själv blev fysiskt helad under förbön, kom på kvällen, efter mötets avslut, fram till en av våra pionjärelever och undrade om hon kunde komma med och be för en man som var lam. Nej, svarade hon, du kan själv be för mannen. En stund senare kom han tillbaka och tackade henne. Det hade funkat! Mannen började gå! Framför scenen gick han fram och tillbaka. Allas blickar drogs till honom. Han hade blivit ditburen, men gick nu utan problem! I teamet gladde vi oss också över den här unge mannen som fått lära sig en viktig läxa; Guds Ande bor i honom och när vårt team sagt ”hej då”, är det han med flera som får ta över stafettpinnen och vara Guds rikes ambassadörer i Fulbari Netrakona.

Totalt samlades det under veckan in 2162 uppföljningskort. Vi vill tacka alla er som varit med och bett och stöttat på olika sätt. Under veckan fick vi tillsammans nå en liten klick av det stora fältet av människor i Bangladesh. Låt oss fortsätta be för ett bra uppföljningsarbete och att Guds härlighet än mer ska bli synlig i Bangladesh!

/ Anton Karlsson, evangelist och samordnare för Ung Missionär

 

foto 2017 11 16 13 21 39 foto 2017 11 17 07 26 09

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission