Oury och imamerna

Sedan mer än 8 år tillbaka är Oury Sow en av våra trogna medarbetare ute i fält. Oury är från den muslimska folkgruppen fulani och tränades av sin far och farfar som båda var muslimska präster, att också bli imam.

Men Oury hade många frågor och kände att han aldrig fick någon kontakt med Gud. I desperation bad han en dag om att Gud skulle visa honom sanningen och att han var beredd att göra vad som helst om Gud svarade. Då leddes han på olika sätt till Jesus! Bland annat genom en kampanj där en amerikansk missionär delade evangeliet och Oury valde att följa Jesus.

Han har under sina år som kristen fått betala ett högt pris. Hans egen familj försköt honom, fadern sände lönnmördare efter honom, han har blivit slagen, misshandlad misstrodd och baktalad. Men Gud har hållit sin hand över honom under alla år och beskyddat honom. Efter Ebola-krisen som drabbade både Guinea och andra länder i Västafrika, upplevde Oury att Gud sa till honom att vi på ett särskilt sätt skulle satsa på att nå imamer i Guinea och i lydnad har han lagt mycket tid på att söka de muslimska prästerna och i dialog delat evangelium. Men Gud har också på ett övernaturligt sätt lett imamer i vår väg genom kampanjerna vi haft men också en och en på andra vägar. Frukten har varit överväldigande!

För bara några veckor sedan fick jag en rapport som gjorde att jag genast ringde Oury för att höra vad som hänt. Han berättade då att han som han brukar, hade predikat på den lokala radiostationen i Mamou där han bor. En imam hade då hört av sig från en av byarna utanför staden och ställt en massa frågor. Då svaren varit tillfredsställande för imamen bjöd han in Oury att tala i byn. Men väl där blev imamens fru och barn så uppretade över förkunnelsen om Jesus att de uppviglade hela byn mot Oury och hans två medarbetare. Hals över huvud fick de fly ut i djungeln när de uppretade byborna försökte tända eld på dem! Bilen brann upp, men våra medarbetare klarade sig undan och efter två dagar i djungeln lyckades de ta sig hem. Historien kunde ha slutat där och vi kunde tackat Gud för att de klarade sig helskinnade hem. Men väl hemma, ringer Ourys telefon. Det är imamen från byn som ber om förlåtelse för det som hänt. Han förklarar att han vill ta emot Jesus! Och så säger han, att när han nu förstår vad som är sant kan han inte längre bo kvar i byn. Så sagt och gjort. Nu bor den före detta imamen hemma hos Oury och tränas att förkunna de glada nyheterna om Jesus!

Under samtalet kommer det fram att det faktiskt redan bor två andra före detta imamer hemma hos honom som kommit till tro under året! Vi upplever att det är en särskild besökelsetid nu bland fulanifolket och vi fortsätter att i tro sträcka oss mot den fullmogna skörd som är större än vi kan förstå. Avslutningsvis vill jag bara uppmuntra dig som troget står med i vårt arbete att denna jul be lite extra för alla de av våra medarbetare på olika fält i världen som trots svåra umbäranden och förföljelse, genom ditt stöd och Guds nåd faktiskt får se Guds rike bryta fram med kraft.

Om Herren rör ditt hjärta att vara med och ge en särskild gåva till stöd för medarbetare som t ex Oury som vi lönar varje månad så har vi ett särskilt konto för det: Plusgiro 54 97 73-0

Jonas Andersson, missionsdirektor

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission