Unga Missionärer berättar- Intervju med Emilia Lindh

 

dsc 0859
Emilia(tv) med en tjejen som fick uppleva helande i sitt öga.

Intevju med Emilia Lindh (Bottnaryd)

Hur var det att åka med på resan till Plovdiv i somras? Var det något speciellt som berörde dig?

Det var en jättehäftig upplevelse.  Något man kommer minnas resten av livet. Det var mycket som berörde mig men en speciell sak var ett helande vi fick se. En tjej hade fått en sten på ett öga och såg suddigt på det ögat. Hon fick testa att läsa en sak på väggen innan vi bad, det kunde hon inte. Men efter förbön såg hon helt klart! (se bild ovan)

Upplever du att du växt i din tro under resan?

Ja, resan har stärkt min tro mycket. Jag vågar göra mer. Jag fick uppleva att be högt för någon för första gången och se den bli helad. Se hur människor lever i andra  länder med egna ögon.

Skulle du vilja åka ut igen?

Jaaaa det vill jag jättegärna göra. Tyckte de var så spännande och häftigt att vara med och påverka, be och se hur folk blev helade. De va kul att träffa teamet i Plovdiv och åka till ett annat land också.

 

I utvärderingar efter sommaren uttrycker ungdomarna hur värdefullt och viktigt Ung Missionär är:

”För mig är det en stor gåva att få följa med och lära! Fortsätt snälla! Fortsätt!”

”Att få chansen att öva för att göra skillnad, berätta om Jesus, se världen och vad Gud gör i andra delar av Kristi kropp är ett privilegium…Även fast man kanske inte har mission som kallelse så är det en jättebra upplevelse som bygger och utvecklar en som Jesu lärjunge.”

”Jag tycker Ung Missionär är ett jättebra sätt att ge ungdomar en chans att pröva på mission under säkra förhållanden. Något som församlingar borde göra av sig själva egentligen, där Ung Missionär spelar en viktig roll att tillhandahålla det som behövs för att kunna göra dessa resor.”

”För mig är det jättebetydelsefullt. För människorna som får höra evangeliet likaså. Det är verkligen en resa som kan förändra ens fokus positivt. Den ger så många bra chanser att växa i tjänsten och det är otroligt viktigt för ungdomar.”

”Mycket betydelsefullt. Att få träna nya människor samtidigt som onådda får evangeliet predikat för sig.”

”Ung Missionär har varit väldigt bra för mig! Hjälpt mig att växa genom att verkligen lämna plats för oss unga och ger bra möjligheter. Är spänd på framtiden för Ung Missionär och vart vi kommer åka framöver.”

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission