pastorskonferens Madagaskar

Varje folkgrupp ska nås

Vad gör man när man brinner för att nå ut till de onådda men en världsomfattande pandemi hindrar alla möjligheter att ta sig till platserna där de onådda lever? Man kastar sig på Gud i bön och låter den helige Ande visa på nya möjligheter och Anden öppnar nya vägar. På grund av pandemin har vi tillgodogjort oss ytterligare ett redskap för att fullborda uppdraget – digitala kampanjer och konferenser.

Jag hade den stora glädjen att få medverka på en sådan digital satsning som riktade sig till evangelister och pastorer på Madagaskar. Tillsammans med Peter, Daniel och Simon fick vi uppmuntra och utrusta 270 ledare i pionjära sammanhang på Madagaskar genom en digital ledarkonferens. Trots att många hundra mil skiljde oss åt var känslan att vi var där tillsammans och att Gud använde dagen till att bygga upp och utrusta dessa ledare. Många av dem har inte varit frälsta länge. Nästan alla är unga – väldigt unga. Alla brinner de av iver och längtan att nå de onådda byarna med evangeliet. Det är därför det är så viktigt att undervisa dem i Guds ord så att de får en fast grund att stå på och att de får fortsätta växa i sin kallelse och i sina gåvor.

Madagaskar är världens fjärde största ö, till ytan lite större än Sverige och Island tillsammans, och det lever ca 28 miljoner människor där. Många av dem är kristna men i de otillgängliga delarna av landet finns nio onådda folkgrupper, utspridda i tusentals byar. Det är byar och folkgrupper vi arbetar för att nå. För att förverkliga denna vision finns, sedan många år, ett samarbete med aposteln Sedera Rakotoaritsifa som leder organisationen Jesus Family Kingdom och det är deras evangelister och lärare som vi undervisade på ledarkonferensen. JFK har under de senaste tio åren nått en halv miljon människor i de onådda områdena och idag arbetar de med evangelisation och församlingsplantering i 300 byar. Gå ut mission är med och stöttar tio inhemska evangelister som samarbetar med JFK och vi kommer att fortsätta att arbeta både med kampanjer där vi är på plats och med de digitala redskap som vi har – allt för att INGEN folkgrupp på Madagaskar ska vara onådd.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission