Purpose

Ellen Thornell, vad är Purpose?

Purpose är en ny programserie framtagen för den som inte känner Jesus. Programmet presenterar evangeliet på ett enkelt sätt och tar upp livets stora frågor.

Vad tyckte du mest om med att göra programmet?
— Att vara programledare var roligt men också att få se slutprodukten och helheten, att alla smådelar man jobbat med funkade bra tillsammans.

Hur gjorde ni för att det skulle nå ut?
— Det var svårt, men vi tog fram nya konton på sociala medier som vi strategiskt marknadsförde in till vissa grupper utanför kyrkan. Vi tog också med personer som är kända utanför kristna sammanhang för att intressera människor utanför kyrkan. Men det viktigaste var att människor delade och tipsade sina vänner att gå in och kolla på programmet.

Kan man bygga vidare på konceptet Purpose?
— Det tro vi att vi kan, framför allt med tanke på det gensvar vi fått om människor som undrar om det kommer fler program. Vi håller på att bygga vidare på olika sätt, genom nya program, men funderar också på andra sätt att forma programmen på.

Kan man se programmen i efterhand?
— Ja, det kan man. Både på TV Vision Sveriges Youtubekanal och på Purposes Facebooksida.

Varför ska man tipsa sina vänner att gå in och kolla på det i efterhand eller kolla tillsammans med dem?
— För att det är tar upp frågor som inte bara kristna ställer, som varför ondska finns, vad meningen med livet är och så vidare. Det är ett brett program och jag tror att den finns något som intresserar de flesta, musik, politik, medicin och mycket mer. Purpose är ett program för dem som vill se något äkta, så mycket vi ser på TV och i media idag är fake eller en flykt från verkligheten, men Purpose är riktiga människor som berättar om riktigt tuffa livsöden.

purposemedv

Jonas Andersson: det viktiga med Purpose

— Vi har alltid satsat på att vinna människor hemma i Norden och samtidigt tagit evangeliet till de onådda folken. Under normala omständigheter är våra förkunnare runt i församlingar och har möteshelger varje vecka där nordbor kommer till tro på Jesus. Jag har känt att vi både behövde utmana oss själv att tänka nytt, men också visa församlingar här hemma att det går att nå ut på ett lite annorlunda sätt via TV. Många församlingar har ju vant sig vid att sända sina Gudstjänster, men med Purpose introducerar vi ju lite nya grepp.

Vad har ni fått för respons på programmet?
— Jättemycket fin respons! Många kristna har blivit väldigt uppmuntrade och varit tacksamma. Men det som verkligen har varit roligt är att flera människor som uttryckt att de inte har någon tro, har hört av sig bara för att de velat tacka för programmen och hur de har blivit berörda. Då har vi ju verkligen träffat rätt och nått målgruppen. Sedan har en hel del ringt in till vårt callcenter eller skickat sms och fått konkret förbön av våra missionärer.
Det största av allt är ju att vi har fått leda människor till tro på Jesus!

PurposeFragaPastorn

Simon Lundgren väckte intresse på stan

Vad har du fått för reaktioner av människor när du varit ute och filmat ”fråga pastorn”?
— Många tyckte det var en festlig grej. Jag presenterade det som att det var som fråga doktorn, att personen fick ställa vilken fråga dem ville. Många tog tid på sig och ville ställa en fråga de verkligen menade. Jag fick ofta god respons.

Varför tycker du att Purpose var en viktig satsning?
— Det är ett program som känns relevant för icke troende. Programmet tar upp vad en vanlig Svensson har för frågor om Gud, men bjuder också in till ett möte med Jesus. Purpose tar upp ämnen som människor kan brottas med och ger svar på frågor. Det är ett ärligt program.

Hur har det varit att jobba med satsningen?
— Det har varit roligt att vara med och göra en satsning under pandemin. Det har varit lärorikt då vi har lärt oss mycket under resans gång. Framförallt oerhört roligt att få höra god respons på vårt program.
Det har varit spännande att få intervjua personer och få höra livsberättelser. Jag fick märka sambandet att alla personer har genom mot och medgångar funnit syften med sina liv och att Gud genom allt har varit trofast.

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission