Evangeliet smittar!

Samtidigt som vi i omgångar får ändra våra planer och ställa om planering i virusets spår så ser vi hur Guds rike växer över hela världen. Du har tidigare kunnat läsa om vårt spännande arbete på Madagaskar där vi genom vår kontaktperson Sedera Rakotoaritsifa och hans växande team, når ut till svårtillgängliga byar och folk långt ut i djungeln.

Vi stöttar idag flera församlingsplanterare och ser en spännande rörelse växa fram. Många av de lokala missionärerna och ledarna i de nya församlingarna är unga tonåringar, vilket är oerhört spännande. Det skapar naturligtvis utmaningar, men oj vilken hunger, passion och överlåtelse det finns i det här gänget. Stor tonvikt i arbetet läggs vid hjälp till utbildning och ledarträning varför dessa unga ledare möts regelbundet till undervisning. Flera av dem som idag är pelare och ledare i de nya församlingarna har tidigare gått på någon av de många skolor som man startat. Syftet med skolorna är tvådelat – både att hjälpa fattiga barn, men också att skapa en kontaktyta till föräldrarna där man kan dela evangeliet. I den senaste rapporten vi tog emot hade man precis startat ytterligare en skola i en avlägsen djungelby. Fortsätt här att ta del av ett axplock av vad våra lokala missionärer fått vara med om de senaste månaderna. Det tycks som att evangeliet sprider sig ännu snabbare på Madagaskar än tidigare, mitt under pandemin som hemsöker världen. Ja, det är nästan som om själva evangeliet ”smittade”.
När Sedera för några månader skulle bege sig med ett team i helikopter till en avlägsen by för att predika blev de tvungna att snabbt ställa om kursen. Vädret blev så dåligt och dimma gjorde det omöjligt att fortsätta flyga så de fick gå ner i en helt annan by. Inget var planerat, men det som hände där var att uppemot 1000 personer började samlas kring helikoptern. Sedera och teamet tog tillfället i akt och predikade evangeliet, efter detta spontana möte var det många som ville ta emot Jesus och kunde vittna om helande! Några veckor senare fick teamet ett telefonsamtal från byn där de bad om hjälp att starta en kyrka och en pastor är nu redan skickad till platsen för att plantera en församling.
På den västra sidan av ön har vi fyra missionärer som ständigt söker vägar för att nå in i nya byar. Området är hårt drabbat av rövarband som stjäl boskap och förstör hela byar i sin framfart. Samtidigt som det är en farlig och på många sätt hård plats för våra medarbetare att verka i så öppnar Gud vägar för dem att predika. Nu senast rapporterade de med glädje om en by som heter Antanibaribe och ytterligare en utanför Ankinajo där de nu tagit emot evangeliet och ett arbete kunde etableras. De tackar för och vädjar om dina och mina fortsatta förböner.
I en by som heter Paradisakely planterade de för tre år sedan en församling och senare också en kristen skola för fattiga barn. Ganska snabbt hade man 15 medlemmar, men sedan stannade det av. I och med restriktionerna på grund av Coronapandemin fick de ställa om verksamheten och startade upp ett husförsamlingsarbete. Där någonstans vände allt människor började komma till tro som aldrig förr. I juli var man 60 medlemmar och nu är de nu är de 120 medlemmar i församlingen och kyrkan är ständigt full med nya nyfikna människor!
På kontoret i huvudstaden tog man nyligen emot besök från ledare i en församling de startade i november förra året. De rapporterade att de nu hade 24 nya troende! Det hade initialt varit en hel del förföljelse, men även här hade nu församlingen kommit in i en tid av tillväxt. I den södra delen av landet har våra missionärer nu gått in i tre nya byar och startat församlingar!
Vi längtar efter att snart igen få sända team ner till våra kollegor på plats för att tillsammans fortsätta predika och ledarträna. Tack för att ni står med oss och igenom alla omständigheter möjliggör att ta evangeliet ut på de allra mest otillgängliga vägarna och stigarna så att
Guds hus blir fullt!

Jonas Andersson
Missionsdirektor

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission