Ledarträning och Pionjär

text: Anton Karlsson, kursledare Team Pionjär

Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal. / Ords 22:6

Jag ingick i den första Team Pionjär-klassen. Under året kände jag en stark maning till att fortsätta tränas av mina förebilder i Gå Ut Mission, på den tiden hade Gå Ut Mission sin bas i Katrineholm. Jag började söka jobb, lägenhet och bil där, men med snål framgång. På mirakulösa sätt, där Gud bland annat skickade pengar f rån Kina via Boston och samma dag gav mig en bil, lade sig pusselbitarna till rätta bara någon månad innan flytten till Katrineholm. I Katrineholm lärde jag mig massor och tillsammans med Gå Ut Missions grundare, Rickard, planterade jag en församling i Norrköping. Titt som tätt slängde Rickard, med kort framförhållning, upp mig att predika på en scen någonstans. Jag började också tränas i att predika på missionskampanjer i Asien och Västafrika och efter ett tag började jag hålla egna kampanjer.

Det var under detta år som jag verkligen kom igång med så mycket av det jag gör idag. Den stora faktorn till det, tror jag inte låg så mycket i min egen begåvning, utan i att Gud sände människor in i mitt liv som tränade mig, uppmuntrade mig och trodde på mig. Sedan två år tillbaka har vi möjligheten att erbjuda Team Pionjär-elever att efter sin utbildning, gå ett CSN-berättigat ledarträningsår. Nuvarande kull av ledaträningselever består av Ellen, Melker och Joel. För att på bästa möjliga sätt mejsla fram nya tjänstegåvor, formas året efter individuellt efter längtan och gåvor. Melker och Joel utgår från Borås och Ellen från kontoret i Nässjö. Utöver deras många ansvarsområden där de växer i ledarskap, är vi fullkomligt saliga över att få stå axel mot axel med ännu fler arbetare till den stora skörden.

I slutet på augusti var det äntligen dags för kursstart! Eller ordet kursstart känns lite mjäkigt till och med. Våra nya Team Pionjär-elever skulle påbörja sin pionjärutbildning, vilket innebar att vi skulle få möta ett nytt gäng med unga människor som vill stå med oss i uppdraget att nå Sverige och världen med evangelium. Årets Team Pionjärklass består av totalt 8 elever fördelade på 4 olika team, hälften killar och hälften tjejer. De kommer från lite olika sammanhang och placeras i församlingsplanteringar i Arlöv, Tomelilla, Sjöbo, Biskopsgården (Göteborg) och Ryd (Linköping). Vi är glada att få ha samarbetspartners från Pingst, EFK, Equmeniakyrkan och en friförsamling.

pionjarer2020


Redan de första dagarna satte klassen ribban högt genom fin sammanhållning och mycket skratt. Eleverna har hunnit komma ut till sina praktikplatser och vi är även igång med utbildningsdagar i Nässjö, som kommer fortsätta då och då under terminen. Eleverna visar stor hunger efter att få lära sig att formas av Guds Ord. När jag tänker på elever från tidigare årskurser, hur de växte, vilken skillnad de gjorde för Guds rike och vad många av dem gör idag, så fylls mitt hjärta med stor förväntan och tacksamhet. Tänk att vi får vara med på ett hörn och forma framtidens pionjärer!

Liksom himlen är högt över jorden, så är mina vägar högt över
era vägar, mina planer högt över era planer.
Jes 55:9

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission