Frihet har ett namn

Mellan den 29 juni och den 31 juli sändes liveprogram varje kväll måndag till fredag på TV Vision Sverige. Mer än 50 olika förkunnare var engagerade och kvällarna fylldes av förkunnelse, lovsång och förbön. I en tid när vi inte har kunnat åka på sommarkonferenser som vanligt var visionen att konferensen istället skulle komma hem till var och en genom sändningar via satellit, Facebook och Youtube.

Konferensens namn var ”Frihet har ett namn” och det namnet är naturligtvis Jesus Kristus. Gå Ut Missions missionsdirektor Jonas Andersson var med i planeringen inför konferensmånanden och fick vara med och inspirera resten av förkunnarna till att frimodigt bjuda in till frälsning varje konferenskväll även om vissa kvällar under månaden var mer riktade mot kyrkvana.

Andra veckan i juli, den 7-11 juli, så medverkade tio av Gå Ut Missions förkunnare i konferensen och vår vecka hade ett tydligt evangeliserande fokus. På Gå Ut Missions hjärta ligger att nå ut till ofrälsta och onådda var de än finns i världen och detta var ett fantastiskt sätt att nå ut till svenskar. Varje kväll förkunnades evangeliet, vi bjöd in till frälsning och vi bad för sjuka och för de olika böneämnen som kommit in via bland annat sociala medier. Många olika personer delade också sitt vittnesbörd. I samband med livesändningarna fanns det möjlighet för tittare att ringa in till ett call center och under Gå Ut Missions vecka slogs rekord i hur många som ringt in för att få samtala om tro och få förbön. Flera som satt och svarade i call center upplevde en profetisk koppling mellan vilka förebedjare som fick vilka samtal. Flera som ringde in vittnade om tydliga helanden och vi fick också chans att samtala med människor som var intresserade av kristen tro. Samarbetet med TV Vision Sverige kändes väldigt givande och vi gladdes tillsammans med TV Vision Sverige över hur många vi nådde med evangelium och hur många som vi fick be för och fick kontakt med under kvällarna.

De kvällar som Gå Ut Mission ansvarade för ”Frihet har ett namn” hade vi också med oss härliga lovsångsteam med unga människor som finns med i Core Team och Young Missionaries. Så snart de började spela och lovsjunga var det som att himlen var öppen och lovsången steg inför Guds tron. Några ur styrelsen fick också möjlighet att vara med som programledare och planera kvällarna tillsammans med evangelisterna. Bland annat hade jag förmånen att vara programledare för ett av programmen som sändes från Göteborg. Man blir ödmjuk när man ser och förstår hur mycket slit och planering som ligger bakom varje livesändning. Det var ingen show som skulle genomföras, utan det var påtagligt att fokus låg på att förmedla Jesus till tittarna.

Känslan jag tar med mig från den kvällen jag var med i livesändningen är känslan av äkthet. Även om vi tittade in i en kamera så såg vi in i ögonen på de ofrälsta som vi bär i våra hjärtan. Vi såg grannar och vänner, nysvenskar och gammelsvenskar framför våra ögon. I planering och förberedelse samlades vi kring bönen och längtan att få nå ut i tv-soffor och genom mobiler och datorer in i människors liv, för att nå dem med budskapet om upprättelse, helande och befrielse.

Sammanlagt var vi 35 medarbetare från Gå Ut Mission engagerade under kvällarna som fick vara med och betjäna med de olika gåvor som Herren har lagt ner i oss var och en.

Anette Magnusson

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission