Ingen sätter ansiktsmask på Jesus

På jakt efter handsprit klev jag in på apoteket, på min uppväxtort i Småland. Den var slut såklart. Medan jag betalade passade jag på att fråga vad man ansåg om ansiktsmask som skydd mot Corona. Jag skulle ju ut och flyga. Ansiktsmask skulle inte hjälpa, blev jag informerad om och de var ändå slutsålda.

Upplevelsen av att resa var den här gången lite annorlunda. Var och varannan människa bar ansiktsmask. Med i teamet var Anton Linnarsson, som funnits med flera år i Young Missionaries. Från vår stödförsamling Betesda Eiken i Norge kom Arne Raen, tillsammans med Per, Linda och Emilie. Efter sin första missionskampanj i Bangladesh 2013 har Arne fortsatt med mission och har hunnit göra ytterligare 11 kampanjer i Bangladesh.

– Jag har burit på en missionskallelse ända sedan min ungdomstid, och när jag åkte med på en kampanj för 7 år sedan var det som att komma hem, säger Arne.

Vi hann bara komma till huvudstaden Dhaka innan vi fick beskedet att kampanjen i Kaharole var inställd. På grund av Corona-situationen hade tillstånden för alla större samlingar dragits in. Vi som hade sett fram emot att få förkunna evangelium! Nu kändes det som om Corona-viruset hade satt ansiktsmask på oss också. Bara några dagar efter ställde landets stora firande in av deras landsfaders 100 års-dag.

Vår B-plan blev att ändå hålla våra ledarseminarier som planerat, men de skulle äga rum på barnhemmet Home of Peace. Vi tog oss dit och fick möta flera hundra barn, som välkomnade oss som hedersgäster. Ungefär 60 seminariedeltagare anlände även så småningom och vi hade tre dagars seminarier med dem. Det var stort att få möta dessa unga män och kvinnor. Majoriteten av dem var människor som kommit till tro under tidigare kampanjer. De var där och gav av sin tid och engagemang, för att de ville se sina landsfränder få möta Jesus. Hela det skandinaviska teamet var aktiverade i seminarierna och de unga bengalerna sög åt sig av undervisning. På kvällarna höll vi andakter för barnen på Home of Peace och de var fullkomligt fängslade av teammedlemmarnas olika vittnesbörd.

Men varje dag kom det dåliga nyheter om vad som hände i världen. Till slut fick vi abrupt avbryta och ta första bästa flyg hem, för att inte riskera att fastna i landet. Vi satte aldrig våra fötter i Kaharole, som det var tänkt. Kampanjen blev aldrig av och det är lätt att sörja över det som inte blev. Vi återvände hem till två veckors karantän, men med vetskapen om att de människor vi mötte under seminarierna, är sprängfyllda av goda nyheter.

– Nu när jag vet att det kanske dröjer lång tid innan jag kan resa ut igen, är det en extra glädje att vi fick uppmuntra dem, som ju är framtidens ledare i Guds församling i Bangladesh, säger Arne. De goda nyheterna måste höras. När några fariséer bad Jesus att säga åt sina lärjungar att sluta prisa Gud, svarade Jesus att om de tiger, kommer stenarna att ropa. När en dörr stängs, så öppnar Gud en annan. Och vi vet ju att Jesus inte döljer sitt ansikte, utan vill uppenbara vem han är för varje människa. Han kan man inte sätta ansiktsmask på!

Anton Karlsson

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission