Jag är kristen nu!

Mellan den 13:e och 17:e november var jag tillbaka i Guinea för ännu en kampanj, denna gång bland Susofolket i staden Mafreia. Med mig reste Joel Sandgren som predikade och undervisade mycket bra och vår gemensamme vän Anton Carlsson.

Jag hade fått beskrivit för mig innan resan att Mafreia var en stor stad men jag kunde inte hitta den på kartan. Det tog bara ett par timmar från Conakry att köra dit och när vi kom fram tyckte jag inte alls det verkade så stort som det sagts mig. När vi senare på kvällen skulle åka och äta kvällsmat, körde vi ut lite i djungeln och upptäckte hur många hus som helst! Mafreia kryllade av människor, men man kunde inte se dem för alla träden. Dessa människor skulle snart få höra om Jesus!  

Vi startade kampanjen dagen efter och predikade fem kvällar. Antalet åhörare började med en skara på drygt 2500 men slutade med ett hundratal då det ropades hot och annat från moskéerna i staden. Detta är vanligt i Guinea men jag väljer då att tolka det som att vi var på rätt plats!  

guinea5

Mycket mirakler skedde under kvällarna. Många blinda och förlamade blev helade av Jesus! Bland annat en kvinna som hette Mau som under 40 år inte kunnat resa på sig ordentligt blev helad efter bön, fantastiskt! Totalt fick vi in 515 uppföljningskort och de kristna på plats har hand om uppföljningsarbetet.  

Innan kampanjen i Mafreia fanns det endast tre församlingar där varav en som bara var en månad gammal. Men på söndagen när det var dags för gudstjänst, startades det två nya församlingar av två pastorer som tränats av Oury Sow som lägger upp våra kampanjer i Guinea. Pastor Daniel Suma och pastor Jakob Glavogi. Be gärna för dem och de nya församlingarna!  

Under dagarna innan kvällsmötena hade vi pastorsseminarier, detta upplevdes som något alldeles fantastiskt av både oss och deltagarna. Vi undervisade om evangeliet, Jesus som ditt liv, gärningar och nåd, lärjungaträning, och att vara fylld med den Helige Ande och om hans gåvor. Pastorerna var så uppmuntrade och hade så många frågor efter passen till oss och de började även undervisa varandra! 

guinea6
När Abu Bakarr såg alla mirakler som skedde, bestämde han sig för att ge sitt liv till Jesus!

Till slut så skulle jag vilja dela med mig av ett vittnesbörd från det andra kvällsmötet. Innan vi skulle köra igång träffade vi en man på kampanjplatsen som kom från grannlandet Sierra Leone. Han hette Abu Bakarr Bangura och han hade kommit dit några dagar tidigare och fick höra om vår kampanj och bestämde sig för att komma och lyssna första kvällen. Han berättade för oss om hur han, när han såg alla mirakler som skedde, bestämde han sig för att ge sitt liv till Jesus!  

Jag frågade honom då: ”Du var alltså en muslim för två dagar sen?” Abu svarar, ”Ja”! Jag frågar då, ”Och nu är du kristen?” Abu ler med hela ansiktet och svarar, ”Jag är kristen!” Vi prisar Jesus och tackar Gud för allt som hände i Mafreia. Stort tack till dig som var med och bad och gav till kampanjen! 

© 2020 All Rights Reserved Gå Ut Mission